Boca Juniors blev rånade efter VAR-kaos och Racing fick oavgjort i São Paulo

Copa Libertadores är tillbaka och under tisdagen var två argentinska lag i farten.

Boca Juniors inledde kvällen med sitt möte, med Atlético Mineiro, strax efter midnatt. Med flera nya ansikten i laget tog sig Russos manskap an den brasilianska storklubben och man gjorde det faktiskt stundtals riktigt bra. Första halvlek bjöd inte på jättemånga målsituationer, men dom som gjorde det klart bäst var utan tvekan Boca.

Man tog också ledningen efter drygt 35 minuters spel genom Diego González. Dock följde ett orimligt långt VAR-uppehåll, där domaren fick gå ut och själv kolla om där varit en knuff som föranledde målet. Efter närmare tio minuters avbrott, och efter att Nacho Fernández skrikit domaren i örat så att han nästan fick hörselskador, valde han tillslut att döma bort målet.

Enligt min mening var det helt felaktigt. Boca-spelaren utförde ingen knuff som borde ha renderat i en frispark utan argentinarna blev rakt av rånade på ett ledningsmål. Överhuvudtaget var hanteringen av VAR, återigen, ett komplett haveri. Tio minuters avbrott med tjafs, diskussioner och förvirring är inte värdigt en fotbollsmatch oavsett nivå.

Boca Juniors och Atlético Mineiro spelade oavgjort i Buenos Aires.

Resterande delen av matchen var Boca Juniors klart bättre än sina motståndare, men det kändes litegrann som att luften gick ur dom efter det bortdömda målet – och vem kan klandra dom för det?

Matchen slutade 0-0 och därmed är förutsättningarna ovissa inför returmötet i Brasilien om en vecka.

**

Även Racing Club var i farten under tisdagen. Pizzis lag hade rest till São Paulo för mötet med Hernán Crespos motsvarighet och det hela blev en jämn tillställning.

São Paulo tog ledningen efter 35 minuters spel genom inhopparen Vitor. Racing hämtade sig dock ganska snabbt och kvitteringen kom genom Enzo Copetti, strax innan halvtidsvisslan. Anfallaren bröt därmed en längre periods måltorka och var själv nöjd med resultatet efteråt.

”Ett mål på bortaplan för att sedan nu få avgöra på hemmaplan passar oss bra. På hemmaplan känner vi oss starka och det är något positivt för oss”.

Enzo Copetti gjorde Racing Clubs mål mot São Paulo under gårdagskvällen.

**

Ikväll är fyra argentinska lag i farten i Copa Libertadores:

00:15. Vélez Sarsfield – Barcelona SC.
02:30. Defensa y Justicia – Flamengo.
02:30. River Plate – Argentinos Juniors.