Nedräkning till ligasäsongen: Unión

Om några dagar inleds den nya säsongen av Liga Profesional. En rak serie där alla 26 lag möter varandra en gång. Därför fortsätter vi idag nedräkningen till den kommande säsongen. Näst på tur är Unión.

Unión gjorde en ganska bra säsong i våras och det var inte långtifrån att man nådde en slutspelsplats. Har hållit sig ganska stillsamma på transfermarknaden, men det känns som att man gärna hade fått in något för att spetsa till truppen ytterligare.

Juan Manuel Azconzábal är en duktig tränare som kan få ut mycket ur en ganska begränsad trupp. Skulle kunna leda Unión till en topp 10-placering om man får lite medgång under inledningen av säsongen.

Spelare i fokus: Juan García.

Lagets bäste spelare under den föregående säsongen med sin målproduktion och avgörande aktioner på planen. Är en snabb och teknisk anfallare som säkerligen kommer att bli viktig även under den kommande säsongen.

Juan García var Unións bäste spelare ifjol.

**

Visste ni detta?

Unións Barra Brava kallas för ”La Bomba” eftersom man gjorde sig (ö)kända under 60-talet med att kasta in smällare på innerplanen. Detta namn lever vidare än idag – 60 år senare.

Legendarisk ikon: Fernando Alí.

Är en av klubbens främsta spelare någonsin. Fernando Alí har gjort flest mål för Unión någonsin, näst flest matcher och näst flest säsonger för Santa Fe-klubben.

Det hjälpte såklart också till att han spelade under Unións kanske bästa epok någonsin. 1978 kom man på en historisk tredjeplats och året efter toppade man denna prestation när man kom tvåa. Fernando Alí var med vid båda dessa tillfällen och spelade för Unión mellan 1977-81 samt 1983-88.

Fernando Alí är en av Unións största spelare någonsin.

**

Unión.
Grundad: 15 april 1907.
Hemmaplan: Estadio 15 de Abril, Santa Fe.
Tränare: Juan Manuel Azconzábal.
Placering föregående säsong: 6 (Grupp B).
Antal ligaguld: 0.

Nyförvärv: Joaquín Castellanos (Ben Hur de Rafaela), Nicolás Cordero (Huracán, lån), Emanuel Brítez (Defensa y Justicia).

Förluster: Nelson Acevedo (Godoy Cruz)

**

1.
2.
3.
4. 
5. Argentinos Juniors.
6. 
7.
8. Gimnasia.
9. Talleres.
10.
11.
12. Defensa y Justicia.
13.
14. Banfield.
15. Colón.
16. Unión.
17. Tucumán.
18.
19. Godoy Cruz.
20.
21. Central Córdoba.
22. Arsenal.
23. Aldosivi.
24. Platense.
25. Sarmiento.
26. Patronato.