Nedräkning till ligasäsongen: Patronato

Om mindre än 1 vecka inleds den nya säsongen av Liga Profesional. En rak serie där alla 26 lag möter varandra en gång. Därför fortsätter vi idag nedräkningen till den kommande säsongen. Näst på tur är Patronato.

Patronato gjorde en väldigt blek säsong i våras och hade stora problem med att få igång målproduktionen. Avslutade dock säsongen på bästa möjliga sätt när Boca Juniors besegrades med uddamålet på hemmaplan. 

Har inte förstärkt med några namnkunniga spelare under uppehållet utan Iván Delfino får fortsätta med, i stort sett, samma manskap som under den föregående säsongen. Jag har därför svårt att se hur Patronato ska kunna komma högra upp än i våras. 

Spelare i fokus: Lautaro Comas.

Ett av få glädjeämnen i Patronato under dom senaste säsongerna. En offensiv och teknisk mittfältare som bidrar med såväl mål som assist. 

Lautaro Comas bidrar ofta med saker offensivt för sitt Patronato.

**

Visste ni detta?

När Patronato gick upp till Primera Division 2016 var det första gången i klubbens 107-åriga historia. Sedan dess har man visserligen lyckats hålla sig kvar, men frågan är om inte klockan börja klämta för Patronatos fortsatta existens i Primera Division. 

Legendarisk ikon: Marcelo Fuentes.

Har tillbringat fyra sejourer i Patronato som tränare och bl.a. tagit dom upp till Primera Nacional vid ett tillfälle. Tränat en rad klubbar i Argentina och även fast det gått några år sedan han senast ledde Patronato är Fuentes fortfarande en uppskattad figur bland klubbens supportrar. 

Marcelo Fuentes har tränat Patronato vid fyra olika tillfällen.

**

Patronato. 
Grundad: 1 februari 1914.
Hemmaplan: Estadio Presbítero Bartolomé Grella, Patronato.
Tränare: Iván Delfino.
Placering föregående säsong: 10 (Grupp B).
Antal ligaguld: 0.

Nyförvärv: Matías Mansilla (Deportivo Morón), Facundo Cobos (Sol de América), Tiago Banega (Racing Club, lån).

Förluster: Lautaro Torres (Ferro), Gustavo Canto (Banfield).

**

1.
2.
3.
4. 
5. Argentinos Juniors.
6. 
7.
8.
9. Talleres.
10.
11.
12. Defensa y Justicia.
13.
14. Banfield.
15. Colón.
16.
17.
18.
19. Godoy Cruz.
20.
21. Central Córdoba.
22.
23. Aldosivi.
24. Platense.
25.
26. Patronato.