Nedräkning till ligasäsongen: Arsenal Sarandí

Om några dagar inleds den nya säsongen av Liga Profesional. En rak serie där alla 26 lag möter varandra en gång. Därför fortsätter vi idag nedräkningen till den kommande säsongen. Näst på tur är Arsenal.

Det blev en väldigt jobbig säsong för Arsenal under våren. Men trots detta valde man ändå att hålla kvar vid tränaren Sergio Rondina och det tror jag var ett smart val. Har varken tappat – eller förstärkt med något särskilt uppseendeväckande.

Nicolás Mazzola är dock ett underskattat nyförvärv. Anfallaren gjorde det bra i Gimnasia, för några säsonger sedan, och därefter i Unión innan han lämnade för den grekiska ligan. Där uteblev visserligen succén, men det ska bli intressant att se vad han kan uträtta i Arsenal. 

Spelare i fokus: Lucas Albertengo.

Albertengo har länge varit en tämligen pålitlig målskytt inom den argentinska klubblagsfotbollen. Även om han aldrig fått det att lyfta i någon storklubb. När han lämnade Independiente, för Arsenal, under fjolåret plockade flera engelska Arsenal-supportrar upp nyheten och trodde att Albertengo var klar för det brittiska laget. Ganska snabbt gick det dock upp för dom att det handlade om ett helt annat Arsenal. 

Lucas Albertengo är en pålitlig målgörare.

**

Visste ni detta?

Arsenal Sarandí grundades så sent som 1957 av bröderna Héctor – och Julio Grondona, tillsammans med några vänner. Julio Humberto Grondona gick lite senare vidare till att bli president för det argentinska fotbollsförbundet och vicepresident för FIFA. 

Julio Grondona hann också med att vara president för såväl sitt kära Arsenal som storklubben Independiente innan han gick bort i juli 2014. Héctor å sin sida blev en gedigen fotbollsspelare och är fortfarande klubbens främste målgörare, genom alla tider, med sina 168 mål. 

Julio Humberto Grondona är fortfarande uppskattad bland Arsenals supportrar.

Legendarisk ikon: Sergio Rondina.

Få personer förkroppsligar Arsenal bättre än Sergio Rondina. Han är lagets nuvarande tränare och har varit det sedan 2018. Innan dess har han ytterligare en sejour bakom sig som tränare för föreningen och som spelare tillbringade han sex år i klubben. I båda ämbetena har Rondina lyckats nå uppflyttning med sitt älskade Arsenal. 

**

Arsenal.
Grundad: 11 januari 1957.
Hemmaplan: Estadio Julio Humberto Grondona, Sarandí.
Tränare: Sergio Rondina.
Placering föregående säsong: 12 (Grupp A)
Antal ligaguld: 1 (2012).

Nyförvärv: Dardo Miloc (Volos), Nicolás Mazzola (Panetolikos), Daniel Sappa (Estudiantes, lån), Valentín Larralde (Defensa y Justicia, lån), Gastón Mansilla (Colegiales).

Förluster: Jhonatan Candia (Huracán), Alejo Antilef, Nicolás Navarro, Lucas Necul, Ulises Abreliano (San Martín de Tucumán, lån), Jesús Soraire (Central Córdoba).

**

1.
2.
3.
4. 
5. Argentinos Juniors.
6. 
7.
8.
9. Talleres.
10.
11.
12. Defensa y Justicia.
13.
14. Banfield.
15. Colón.
16.
17.
18.
19. Godoy Cruz.
20.
21. Central Córdoba.
22. Arsenal.
23. Aldosivi.
24. Platense.
25.
26. Patronato.