Copa Libertadores är tillbaka: Allt om åttondelsfinalerna

Copa Libertadores är tillbaka under veckan som kommer och samtliga sex argentinska lag ska ge sig in i kampen om den åtråvärda titeln.

Vårens gruppspel i Copa Libertadores avslutades på bästa tänkbara sätt för alla argentinska lag då samtliga sex klubbar tog sig vidare till åttondelsfinalerna.

Nu är uppehållet förbi, lagen har haft sina semestrar och det är återigen skarpt läge. Under den här veckan kommer det första mötet av åttondelsfinalerna att spelas och det gäller att vara med på tårna direkt.

Boca Juniors – Atlético Mineiro. Natten mot onsdag klockan 00:15.

Boca Juniors kommer till mötet mot Atlético Mineiro som lite av en underdog. Mineiro var ett av dom bästa lagen under vårens gruppspel och har en väldigt stark trupp. Även om den f.d. River Plate-spelaren, Nacho Fernández, är tveksam till spel har brassarna ett oerhört starkt lag med spelare som Hulk och Matías Zaracho.

Boca Juniors har haft ett tufft uppehåll med många spelare som lämnat stora hål efter sig. Det kanske största bortfallet var Carlos Tevez avsked som på många sätt markerade slutet på en era. Russo har inte alls fått in alla dom spelarna han velat, och även om det kommit nyförvärv, hade tränare hoppats på fler.

Imorgon kommer Marcelo Weigandt att spela högerback. Han har hittills inte gjort en enda match under Russos ledning och plockades hem, nästan panikartat, ifrån Gimnasia (där han varit på lån) under uppehållet då såväl Buffarini som Jara lämnat klubben.

Till vänster i backlinjen kommer en annan ung spelare att få sina första minuter i Copa Libertadores. Den 20-årige Agustín Sandez har bara spelat tre matcher i Primera Division, men får ta hand om vänsterbacksplatsen då Frank Fabra ännu inte är spelklar efter Copa América och Emmanuel Mas har lämnat klubben.

På mittfältet får vi bl.a. se nyförvärvet ifrån Huracán, Esteban Rolón, och Diego González som kommer att ersätta den skadade Agustín Almendra. Längst fram kommer Sebastián Villa och Cristian Pavón att ta hand om kanterna medan nyförvärvet Norberto Briasco kommer att spela som central anfallare. Nyförvärvet ifrån Huracán är egentligen inte värvad som en 9:a, men i brist på nyförvärv, på denna position, får han spela där tills vidare. Ännu har nämligen inte Boca Juniors lyckats landa den centrala anfallaren, av högsta klass, man velat och Orsini är ännu inte redo för 90 minuter.

Förmodad startelva för Boca Juniors: Rossi: Weigandt, Izquierdoz, Rojo, Sandez: Medina, Rolón, González: Villa, Briasco, Pavón.

São Paulo – Racing Club. Natten mot onsdag klockan 02:30.

Racing Club avslutade våren på ett väldigt bra sätt och tog sig vidare ifrån gruppspelet i Copa Libertadores, samt till finalen av ligaspelet. Nu möter man ett São Paulo, som tränas av Hernán Crespo, men som inte inlett ligaspelet i Brasilien på bästa sätt.

Racing har fått förbereda sig i godan ro inför mötet med den brasilianska storklubben och Pizzi kommer köra samma formation som var lyckad, mot just Crespos lag, under gruppspelet. 5-3-2 blir spelsystemet där man hoppas kunna få med sig ett stabilt resultat hem till returmötet i Argentina.

Förmodad startelva för Racing Club: Arias: Cáceres, Sigali, Martínez, Domínguez, Mena: Miranda, Moreno, Piatti: Chancalay, Copetti.

Vélez Sarsfield – Barcelona SC. Natten mot torsdag klockan 00:15.

Vélez Sarsfield ställs mot ett av dom största överraskningslagen i årets Copa Libertadores – ecuadorianska Barcelona SC. Dom vann sin grupp före Boca Juniors och tog fyra poäng mot den argentinska storklubben. Har en gedigen trupp där Vélez behöver hålla koll på anfallaren Carlos Gárces som hittills gjort tre mål för Barcelona i årets Copa Libertadores.

Vélez Sarsfield har inte tappat särskilt mycket av värde under uppehållet, förutom De La Fuente och Luis Abram. Har på plussidan bara värvat Bolivias landslagsmålvakt Carlos Lampe som låter meddela att; ”om jag behöver spräcka skallen för att rädda en boll, då kommer jag att göra det”.

Förmodad startelva för Vélez Sarsfield: Hoyos: Guidara, Los Santos, Gianetti, Brizuela: Cáseres, Mancuella: Bouzat, Centurión: Janson, Lucero.

Defensa y Justicia – Flamengo. Natten mot torsdag klockan 02:30.

Defensa y Justicia har en väldigt svår uppgift framför sig när Flamengo väntar i åttondelsfinalen. Beccaceces lag har tappat flera tongivande spelare under uppehållet där såklart Braian Romero och Enzo Fernández sticker ut allra mest.

Ska nu försöka få ihop alla bitar och det kommer att bli en tuff uppgift att ta sig förbi Flamengo med en viss Gabriel Barbosa i laget. Brassarna har det dock lite körigt i ligaspelet och efter en tveksam start har Rogerio Ceni fått sparken och Renato Gaúcho har kommit in som ny tränare.

Förmodad startelva för Defensa y Justicia: Unsain: Silva, Frias, Cardona, Sota: Loaiza: Rius, Martínez, Rivero, Rotondi: Barrios.

River Plate – Argentinos Juniors. Natten mot torsdagen klockan 02:30.

Den sista åttondelsfinalen, som innehåller argentinska lag, spelas mellan River Plate och Argentinos Juniors.

River har spetsat till truppen under uppehållet och har fått in Enzo Fernández (åter ifrån lån) och Braian Romero – båda ifrån Defensa y Justicia. Dessutom har man fått behålla Julián Álvarez och sett till så att den unge anfallaren inte följer med till dom olympiska spelen i Tokyo. På minussidan finns såklart att Gallardos lag har tappat Rafael Borré, men där är det tänkt att Romero ska kunna ersätta rakt av.

Nicolás De La Cruz är ett osäkert kort då han kom hem ifrån Copa América med en mindre sträckning. Han kommer att testas sent för att avgöra om han kan spela eller inte.

Argentinos Juniors har haft ett ganska stillsamt uppehåll där Gabriel Militos lag har kunnat samla kraft – och energi inför den stundande säsongen. Gabriel Florentín avgjorde ligamötet på Monumental, tidigare i våras, men är ett osäkert kort till mötet på onsdag. Kan inte han spela kommer Gabriel Carabajal in på hans position istället.

Förmodad startelva för River Plate: Armani: Montiel, Díaz, Martínez, Angileri: Palavecino, Pérez, Fernández: Julián Álvarez, Romero, Suárez.

Förmodad startelva för: Argentinos Juniors: Chavez: Sandoval, Mac Allister, Torrén, Quintana: Elías Gómez, Jonathan Gómez, Moyano, Carabajal/Florentín: Hauche, Ávalos.