Titeltorkan är över – Argentina är mästare igen i Copa América

Den 28-åriga titeltorkan är över. Argentina är återigen mästare i Sydamerika.

Det blev en intensiv final mellan Argentina och Brasilien på Estadio Maracanã under lördagskvällen. Inför några tusen argentinska supportrar säkrade tillslut Argentina sin första stora titel sedan 1993.

Scaloni valde att, tillslut, starta med Di María på vänsterkanten och det gav omgående resultat. Med en elegant chipp över en utrusande Ederson gav han Argentina ledningen efter 22 minuters spel.

Brasilien hade genomgående mer bollinnehav i matchen, men hade förtvivlat svårt att komma till dom där riktigt farliga målchanserna. Argentina försvarade sig bra, var kompakta centralt och höll ordning på Neymar.

På något sätt kändes det rättvist att Di María var han som fick sätta dit segermålet. Efter flera finalförluster, varit utanför truppen och nu igår äntligen få starta i finalen. Fotbollen gav tillslut honom revanschen han längtat efter.

Samma sak gäller såklart även för flera av dom andra spelarna och däribland Lionel Messi som trånat efter en stor titel med Argentina. Igår fick han, i egenskap av lagkapten, bli den förste i laget att sträcka pokalen mot den kolsvarta, brasilianska, himlen.

28 års väntan på en stor titel är över för Argentinas del. Nästa år väntar världsmästerskapet i Qatar och en bättre uppladdning än denna triumf är svårt att föreställa sig.

¡Campeón!