Nedräkning till ligasäsongen: Talleres

Om mindre än 1 vecka inleds den nya säsongen av Liga Profesional. En rak serie där alla 26 lag möter varandra en gång. Därför fortsätter vi idag nedräkningen till den kommande säsongen. Näst på tur är Talleres.

Gjorde en fullt godkänd säsong i våras och tog sig vidare till kvartsfinal där man dessvärre åkte ut mot Colón. Har fått behålla tränaren Alexander Medina, vilket varit enormt viktigt, men har också tappat flera tongivande spelare. Dock positivt att såväl Federico Navarro, som Diego Valoyes, är kvar i laget till åtminstone slutet av året. 

Spelare i fokus: Diego Valoyes.

Den colombianske anfallaren är fortfarande kvar i Talleres trots att frekventa rykten har placerat honom i andra klubbar.

Valoyes har varit en av Talleres bästa spelare under dom senaste säsongerna och det känns som en tidsfråga innan han lämnar. I många matcher har det faktiskt varit som så att Valoyes burit hela Talleres anfallsspel på sin axlar. Kan spela såväl som central anfallaren – som på kanten. 

Diego Valoyes är en enormt viktig spelare för Talleres.

**

Visste ni detta?

Talleres är den enda klubben ifrån Córdoba som vunnit en internationell titel. Det gjorde man 1999 när Copa CONMEBOL bärgades mot Sportivo Alagoano i finalen. Den årgången tränades av Perus nuvarande tränare, Ricardo Gareca, och han är fortfarande en uppskattad figur bland Talleres supportrar. 

Att vara ensamma om att ha vunnit en stor internationell titel är givetvis något som supportrarna gärna påminner sina ärkerivaler i Belgrano om. 

Legendarisk ikon: José Daniel Valencia.

Spelade majoriteten av sin karriär i Talleres och anses av många vara klubbens främsta spelare någonsin. Var med och vann VM-guld på hemmaplan 1978 och spelade även under världsmästerskapet i Spanien, fyra år senare. 

Det finns många sköna anekdoter kring Valencia och hans långa epok i Talleres. Bland annat sägs det att han, vid ett tillfälle, ska ha avslagit ett anbud ifrån Real Madrid, enbart för att kunna fortsätta i klubben han älskade. Om detta är en skröna, eller om det verkligen hände, spelar mindre roll kan jag tycka. Sådana historier hör man sällan nuförtiden. 

José Daniel Valencia är fortfarande en ikon i Talleres.

**

Talleres.
Grundad: 12 oktober 1913.
Hemmaplan: Estadio Mario Alberto Kempes, Córdoba.
Tränare: Alexander Medina.
Placering föregående säsong: 4 (utslagna i kvartsfinal mot Colón).
Antal ligaguld: 0.

Nyförvärv: Federico Torres (Banfield).

Förluster: Franco Fragapane (Minnesota United), Joel Soñora (Banfield), Ignacio Lago (Tlaxcala, lån), Aucusto Scott (Platense, lån)

**

1.
2.
3.
4. 
5. Argentinos Juniors.
6. 
7.
8.
9. Talleres.
10.
11.
12. Defensa y Justicia.
13.
14. Banfield.
15. Colón.
16.
17.
18.
19. Godoy Cruz.
20.
21. Central Córdoba.
22.
23. Aldosivi.
24. Platense.
25.
26.