Nedräkning till ligasäsongen: Platense

Om mindre än 1 vecka inleds den nya säsongen av Liga Profesional. En rak serie där alla 26 lag möter varandra en gång. Därför fortsätter vi idag nedräkningen till den kommande säsongen. Näst på tur är Platense.

Gjorde en helt okej säsong i våras som nykomlingar, men hade en hel del problem med målproduktionen – vilket 12 mål på 13 matcher vittnar om.

Har bytt tränare under uppehållet ifrån Juan Manuel Llop till Leonardo Madelón. Har också plockat in en rad med nyförvärv, men där majoriteten är på lån då klubbkassan inte tillåter några större spelarinvesteringar.

Spelare i fokus: Jorge De Olivera.

Har blivit, i det närmaste, kultförklarad i Platense efter straffräddningen som säkrade klubbens uppflyttning till Primera Division i vintras. Har hunnut fylla 38 år och varit med om en hel del i sin karriär. Men trots detta var han inte sen att slå fast att uppflyttningen med Platense var karriärens höjdpunkt.

”Uppflyttningen med Platense är, utan tvekan, det största jag varit med om i min karriär. Det är det som genererat tveköst mest glädje”.

Under den kommande säsongen kommer Jorge De Olivera fortsätta att vara en viktig pjäs i Platense och målvakten kan säkerligen bidra med fler härliga – och minnesvärda ögonblick.

De Olivera blir en viktig kugge även under den kommande säsongen.

**

Visste ni detta?

Platense gick upp till Primera Division, i vintras, för första gången sedan 1999, men har ändå hunnit med 74 säsonger, i Argentinas högsta division, sedan tidigare. Faktum är att man tillhör en av dom klubbarna som gjort flest säsonger i Primera Division någonsin. Med andra ord är detta en förening som hör hemma i finrummet.

Legendarisk ikon: Daniel Vega.

Gjorde sin sista match för Platense i februari då han spelade tio minuter mot River Plate. 39-åringen är klubbens främste målgörare genom tiderna och har spelat flera sejourer i Platense där han bl.a. vunnit tre titlar i dom lägre divisionerna av det argentinska seriesystemet.

Under hela sin karriär var Vegas högsta önskan att få ta tillbaka Platense till finrummet igen – något han tillslut lyckades med.

”Det enda jag har haft i mitt huvud, under alla dessa år, är att ta tillbaka Platense till den plats där vi hör hemma”.

Daniel Vega tackades av i våras.

**

Platense.
Grundad: 25 maj 1905.
Hemmaplan: Estadio Ciudad de Vicente López, Florida, Buenos Aires.
Tränare: Leonardo Madelón.
Placering föregående säsong: 11 (Grupp A).
Antal ligaguld: 0.

Nyförvärv: Julián Marcioni (Newell’s Old Boys, lån), Braian Mansilla (Racing Club), Facundo Cardozo (All Boys), Augusto Scott (Talleres, lån), Lucas Acevedo (Colón, lån), Iván Gómez (Estudiantes, lån).

Förluster: Cristián Nuñez (Lanús), Ian Puleio (Toreros FC), Alexis Messidoro, Braian Lluy (Panetolikos), Francisco Ilarregui (Argentinos Juniors, åter efter lån).

**

1.
2.
3.
4. 
5. Argentinos Juniors.
6. 
7.
8.
9.
10.
11.
12. Defensa y Justicia.
13.
14.
15. Colón.
16.
17.
18.
19. Godoy Cruz.
20.
21. Central Córdoba.
22.
23. Aldosivi.
24. Platense.
25.
26.