Nedräkning till ligasäsongen: Banfield

Om mindre än 1 vecka inleds den nya säsongen av Liga Profesional. En rak serie där alla 26 lag möter varandra en gång. Därför fortsätter vi idag nedräkningen till den kommande säsongen. Näst på tur är Banfield.

Efter att ha nått finalen, av Copa Diego Maradona, fick Banfield se sig själva missa slutspelet under vårens ligaspel. Dock ska det poängteras att man absolut inte gjorde någon dålig säsong utan det var mer att jämnheten sviktade en aning.

Har tappat Martín Payero till Middlesbrough vilket såklart kommer att bli ett kännbart tapp. Däremot har man fått in Joel Soñora ifrån Talleres, på fri transfer, vilket säkerligen kan visa sig bli ett ordentligt kap.

Spelare i fokus: Giuliano Galoppo.

Det är svårt att välja någon annan än Giuliano Galoppo då han varit en av seriens bästa spelare efter pandemi-uppehållet. Har ryktats bort till klubbar i såväl Europa som USA och det känns bara som en tidsfråga innan mittfältaren lämnar Banfield. Än så länge är han dock kvar och det är vi, som följer ligan, otroligt tacksamma över.

”Jag skulle vilja ta steget till Europa och ha en lång karriär, vinna titlar och spela många år där borta”.

Giuliano Galoppo har varit en av seriens bästa spelare efter pandemi-uppehållet.

**

Visste ni detta?

James Rodríguez var med och vann ligan tillsammans med Banfield 2009. Samma säsong blev han dessutom ligans yngsta, utländska, målgörare när han som 17-åring gjorde mål i Primera Division. 2010 köpte portugiska Porto loss Rodríguez för 5,100,000 euro.

Legendarisk ikon: Luis Ángel Bagnato.

Bagnato var lagkapten och en av dom mer främträdande spelarna i det laget som blev ”moraliska mästare” 1951.

Banfield och Racing Club hade hamnat på lika många poäng i ligaspelet, när säsongen var över, men Banfield hade bättre målskillnad. Trots detta tvingades en avgörande final fram, mellan dom bägge lagen, där Racing tillslut vann och blev mästare. Banfield blev korade ”moraliska vinnare” av tidningen El Pampero och det sägs att Evita Perón höll en tumme för det grönvita laget.

Luis Ángel Bagnato var lagkapten för ”dom moraliska mästarna” 1951.

**

Banfield.
Grundad: 21 januari 1896.
Hemmaplan: Estadio Florencio Sola, Banfield.
Tränare: Javier Sanguinetti.
Placering föregående säsong: 6 (Grupp A).
Antal ligaguld: 1 (2009)

Nyförvärv: Gustavo Canto (Patronato), Joel Soñora (Talleres), Valentín Barbero (Belgrano), Gonzalo Miceli (Nueva Chicago).

Förluster: Mauricio Arboleda, Fabián Bordagaray, Jonás Gutiérrez, Fedrico Torres (Talleres), Martín Payero (Middlesbrough).

**

1.
2.
3.
4. 
5. Argentinos Juniors.
6. 
7.
8.
9.
10.
11.
12. Defensa y Justicia.
13.
14. Banfield.
15. Colón.
16.
17.
18.
19. Godoy Cruz.
20.
21. Central Córdoba.
22.
23. Aldosivi.
24. Platense.
25.
26.