Nedräkning till ligasäsongen: Godoy Cruz

Om mindre än 1 vecka inleds den nya säsongen av Liga Profesional. En rak serie där alla 26 lag möter varandra en gång. Därför kör vi vidare med nedräkningen till den kommande säsongen. Näst på tur är Godoy Cruz.

Godoy Cruz gjorde ingen vidare bra säsong i våras och var aldrig riktigt nära att gå vidare till slutspelet. Man påverkades såklart också av Santiago Garcías plötsligt – och tragiska bortgång.

Kommer eventuellt att flytta tillbaka till sin gamla hemmaplan redan i premiären – Estadio Feliciano Gambarte – men ännu är inget bestämt till hundra procent.

Spelare i fokus: Ezequiel Bullaude.

Bara 20 år gammal, men redan hunnit visa upp sig i Primera Division och gjorde tre mål under fjolårssäsongen. Kan spela såväl yttermittfältare som anfallare och spås en lysande framtid.

”Jag känner mig bekväm i det som tränaren har bett mig om att göra. Jag kan spela såväl centralt som ute till vänster – och höger. Det beror på vilket system som tränare väljer”.

Ezequiel Bullaude spås en fin framtid i Godoy Cruz.

**

Visste ni detta?

2018 rankades Godoy Cruz på plats 20 av världens bästa lag. Detta till följd av att man gått långt i Copa Libertadores och slutat tvåa i det inhemska ligaspelet. Så pass högt har Mendozaklubben aldrig kommit tidigare i någon ranking.

Legendarisk ikon: Santiago García.

Den uruguayanska anfallaren var med när Godoy Cruz kom tvåa i ligaspelet 2018 och presterade bra i Copa Libertadores. Han är klubbens främste målgörare, i Primera Division, någonsin med sina 51 gjorda mål och tvåa över mest gjorde mål, allt som allt, i klubbens historia.

Santiago García gick tragiskt bort i början av detta året efter att ha begått självmord. Han kommer dock för alltid att vara ihågkommen som en älskvärd ikon i Mendozaklubben.

Santiago García var en stor profil i Godoy Cruz under flera säsonger.

**

Godoy Cruz.
Grundad: 1 juni 1921.
Hemmaplan: Estadio Feliciano Gambarte, Mendoza.
Tränare: Daniel Oldrá.
Placering föregående säsong: 10 (Grupp A).
Antal ligaguld: 0.

Nyförvärv: Jeison Chalá  (Universidad Católica, Ecu), Manuel Llano (Newell’s), Guillermo Ortiz (Tucumán), Néstor Breitenbruch (Defensa y Justicia, åter efter lån), Nelson Acevedo (Unión).

Förluster: Cirigliano, Silva, Cartagena, Dos Santos, Tesuri (Tucumán), Henríquez.

**

1.
2.
3.
4. 
5. Argentinos Juniors.
6. 
7.
8.
9.
10.
11.
12. Defensa y Justicia.
13.
14.
15. Colón.
16.
17.
18.
19. Godoy Cruz.
20.
21.
22.
23. Aldosivi.
24.
25.
26.