Nedräkning till ligasäsongen: Central Córdoba

Om mindre än 1 vecka inleds den nya säsongen av Liga Profesional. En rak serie där alla 26 lag möter varandra en gång. Därför fortsätter vi idag nedräkningen till den kommande säsongen. Näst på tur är Central Córdoba.

Blandade och gav under vårsäsongen. Var i slutändan fyra poäng ifrån en slutspelsmatch. Milton Giménez var en stor positiv överraskning då han gjorde fem mål och en assist för Central Córdoba.

Det finns rykten kring flera av nyckelspelarna – särskilt Cristian Vega vars namnteckning såväl Independiente som Gimnasia är intresserade av. Såhär långt är mittfältaren dock kvar i Central Córdoba.

Spelare i fokus: Milton Giménez. 

Kom som nyförvärv i vintras ifrån Primera Nacional-laget Atlanta och har spenderat stora delar av karriären i dom lägre divisionerna i Argentina. Överraskade många med sin höga målproduktion och kraftfulla targetspel.

”Jag har varit i nästa samtliga divisioner av den argentinska fotbollen och i samtliga har jag lärt mig något”.

Milton Giménez överraskade många med sin målproduktion.

**

Visste ni detta?

När Central Córdoba tog sig tillbaka till Primera Division 2019 var det första gången på 48 år. Laget ifrån Santiago del Estero har annars vant sig vid att spela i landets lägre divisoner och är den förening ifrån staden som spelat flest säsonger i Primera Nacional.

Legendarisk ikon: Darwin Barreto.

Spelade flera säsong i Central Córdoba, men lämnade klubben 2014. Skrev in sig i föreningens historieböcker med sina 51 gjorda mål, vilket är mer än någon annan har mäktat med i Central Córdoba.

2014 var han också med och hjälpte klubben att nå en uppflyttning till Primera Nacional för första gången på 22 år. Något som gjorde honom än mer populär bland föreningens supportrar.

Darwin Barreto blev en populär figur i Central Córdoba.

**

Central Córdoba.
Grundad: 3 juni 1919.
Hemmaplan: Estadio Alfredo Terrera, Santiago del Estero.
Tränare: Gustavo Coleoni.
Placering föregående säsong: 9 (Grupp A).
Antal ligaguld: 0.

Nyförvärv: Jesús Soraire (Arsenal), César Rigamonti (Belgrano), Lautaro Torre (Patronato).

Förluster: Francisco Cerro (Aldosivi), Santiago Rosales (Racing, åter efter utlåning), Ariel Rojas, Hugo Vera Oviedo (Instituto).

**

1.
2.
3.
4. 
5. Argentinos Juniors.
6. 
7.
8.
9.
10.
11.
12. Defensa y Justicia.
13.
14.
15. Colón.
16.
17.
18.
19. Godoy Cruz.
20.
21. Central Córdoba.
22.
23. Aldosivi.
24.
25.
26.