Final i Copa América: Hoy hay que ganar

Då var det dags för den stora finalen i Copa América mellan Argentina och Brasilien på Estadio Maracanã i Rio de Janeiro.

Det argentinska landslaget har landat i det som tidigare var Brasiliens huvudstad – Rio de Janeiro. Ikväll väntar finalen i Copa América mot Brasilien och en chans till att bryta en 28-årig titeltorka.

Scaloni har inga skador att ta hänsyn till. Däremot är flera spelare ordentligt slitna och på positioner där det redan är hugget som stucket kring vem som ska starta är, känslan att det kan bli förändringar jämfört med senast.

Här inkluderas båda ytterbacksplatserna, den centrala mittfältspositionen och vem som ska spela som vänster ytteranfallare. Senast startade Molina på högerbacksplatsen, men gjorde inte alls någon vidare match. Montiel gjorde det visserligen inte särskilt mycket bättre när han kom in, men frågan är om han ändå inte får starta i finalen.

Till vänster i backlinjen borde Acuña få starta då han varit klart bäst på den positionen under mästerskapet. Det enda som egentligen skulle kunna öppna upp för Tagliafico är ifall Acuña är sliten. Centralt på mittfältet står det mellan Guido Rodríguez och Leandro Paredes. Här skulle jag vilja se den förstnämnda ifrån start, detta då jag anser att balansen, på mittfältet, blir bättre med Rodríguez på planen. Dock säger något mig att Paredes får starta ikväll.

Till vänster i anfallet finns det, som bekant, tre olika alternativ; Nicolás González, Di María och Papu Gómez. Personligen hoppas jag på Di María, men Scaloni verkar inte, av någon anledning, vilja starta med PSG-yttern. Därför lutar det mer åt González eller Papu Gómez.

Förmodad startelva för Argentina: Martínez: Montiel, Pezzella, Otamendi, Acuña: De Paul, Paredes, Lo Celso: Messi, Lautaro Martínez, González/Papu Gómez.

För motståndet står värdnationen Brasilien. Förbundskaptenen Tite saknar Gabriel Jesus som blev utvisad i kvartsfinalen mot Chile, efter en brutal tackling, och fick två matchers avstängning.

Annars är såklart mycket fokus på Neymar som häromdagen gick ut och skickade en ordentlig känga till alla brasilianska supportrar som hejar på Argentina, i finalen, eftersom dom hoppas att Messi ska få sin efterlängtade titel. Det var något som Brasiliens storstjärna inte uppskattade.

Förmodad startelva för Brasilien: Ederson: Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Lodi: Paquetá, Casemiro, Fred: Everton, Richarlison, Neymar.
**

Matchen har avspark ikväll klockan 02:00, svensk tid, och kan ses på Viaplay.