Nedräkning till ligasäsongen: Argentinos Juniors

Om 1 vecka inleds den nya säsongen av Liga Profesional. En rak serie där alla 26 lag möter varandra en gång. Därför inleder vi idag nedräkningen till den kommande säsongen. Först ut är Argentinos Juniors.

Argentinos Juniors gick som tåget i Copa Libertadores under våren och tog sig vidare till åttondelsfinal där River Plate väntar i nästa vecka.

Hade svårare i ligaspelet där man inte lyckades ta sig vidare ifrån gruppspelet utan slutade två poäng bakom Racing som knep den sista slutspelsplatsen. Har gjort två nyförvärv i Enzo Kalinski ifrån Estudiantes och Nicolás Reniero ifrån Racing. Har inte tappat något av värde.

Spelare i fokus: Gabriel Ávalos.

Den paraguayanska landslagsmannen har spelat i Copa América med sitt landslag under sommaren. Här blev man dock dessvärre utslagna i kvartsfinalen mot Peru. Dock blev det ändå en positiv erfarenhet för Ávalos som fick göra sitt första landslagsmål i just kvartsfinalen mot peruanerna. 

”Det var väldigt speciellt för mig eftersom det var mitt första mål med det paraguayanska landslaget. En dröm som jag haft sedan jag var liten. Av denna anledning anser jag ändå att det, på ett personligt plan, gick bra för mig”.

Gabriel Ávalos är otroligt viktig för Argentinos Juniors och Gabriel Milito.

Nu väntar spel i Copa Libertadores för Ávalos del och en kommande ligasäsong med Argentinos Juniors. Håll ett extra öga på Gabriel Ávalos.

**

Visste ni detta?

Argentinos Juniors grundades av ett gäng anarkister i början av 1900-talet. Flera av dessa var också med i gruppen ”Mártires de Chicago” som var till minne för dom åtta anarkisterna som antingen blivit fängslade – eller hängda vid demonstrationer i Chicago 1886.

Legendarisk ikon: Oscar Di Stéfano.

Fostrade i Argentinos under 40-talet och spelade majoriteten av sin karriär i El Bicho. Är den spelare som gjort flest matcher för Argentinos Juniors genom alla tider – 333 stycken.

Dessutom är han ihågkommen för att ha bildat ett av dom bästa tremannamittfälten i klubbens historia tillsammans med Héctor Pederzoli och Orlando Juan Nappe.

Oscar Di Stéfano är den som gjort flest matcher för Argentinos någonsin – 133 stycken.

**

Argentinos Juniors.
Grundad: 15 augusti 1904.
Hemmaplan: Estadio Diego Armando Maradona, La Paternal (Buenos Aires). 
Tränare: Gabriel Milito
Placering föregående säsong: 7 (Grupp A).
Antal ligaguld: 3 (senast 2010).

Nyförvärv: Enzo Kalinski (Estudiantes), Francisco Ilarregui (återvänder efter lån till Platense),

Förluster: Matías Caruzzo (slutar), Matías Pisano (bosman), Iván Colman (Sportivo Luqueño), Pucheta (Tristán Suárez, lån).

**

1.
2.
3.
4. 
5. Argentinos Juniors.
6. 
7.
8.
9.
10.
11.
12. 
13.
14.
15. 
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.