Nedräkning till ligasäsongen: Aldosivi

Om 1 vecka inleds den nya säsongen av Liga Profesional. En rak serie där alla 26 lag möter varandra en gång. Därför inleder vi idag nedräkningen till den kommande säsongen. Näst på tur är Aldosivi.

Gjorde en bedrövlig säsong i våras och kom också sist i sin grupp. Hade inte mycket att glädjas över där anfallaren Federico Andrada tillhörde ett av undantagen.

Har fått behålla Fernando Gago som tränare och förstärkt laget med några rutinerade pjäser i Fabricio Coloccini samt Martín Cauteruccio. Om det sedan hjälper dom till en bättre slutplacering återstår att se.

Spelare i fokus: Federico Andrada.

Federico Andrada var lagets tveklöst bästa spelare under fjolåret och stod för 40% av Aldosivis totala målskörd (6 av 16 mål). Anfallaren tillbringade 13 år av sin ungdomskarriär i River Plate, mellan 7 och 20 år, och vägrar än idag, vid 27-års ålder, att fira ett mål mot ”Los Millonarios”.

”Jag älskar att fira mål som jag gör, jag har varit anfallare i hela livet och då har man det där i sig att ständigt jaga mål. Men jag kommer aldrig att fira ett mål mot River. Det skulle vara respektlöst mot klubben”.

Andrada har ryktats bort ifrån Aldosivi under sommaren, men än så länge är anfallaren kvar i klubben och kommer att bli viktig för Fernando Gago, även under den kommande säsongen, när Aldosivi jagar poäng för att undvika en framtida nedflyttning.

Federico Andrada var Aldosivis främste målgörare under vårens ligasäsong.

**

Visste ni detta?

Att Aldosivi gamla arena, som hette Estadio Adolfo López, även i folkmun kallades för Argentinas mest orginella – och farligaste arena. Detta eftersom den dels var byggd på ett konstigt ställe – där en gammal gruva legat – och dels bara hade utgångar åt ett hål där samtliga supportrar, hemma som borta, skulle ta sig ut.

Tre personer dog, på arenan, inom loppet av två år i slutet av 90-talet och därefter stängde man ner spelplatsen. Idag spelar Aldosivi på den betydligt mer rymliga Estadio José María Minella.

Legendarisk ikon: Mauro Camoranesi.

Inledde sin seniorkarriär i Aldosivi när han var 18 år. Spelade visserligen bara en säsong i Mar del Plata, men är trots det ändå en av dom mer kända spelarna som dragit på sig Aldosivis gulgröna tröja genom åren.

Mauro Camoranesi vann VM-guld med Italien 2006, men vad många inte vet är att han inledde sin seniorkarriär i Aldosivi.

**

Aldosivi.
Grundad: 29 mars 1913.
Hemmaplan: Estadio José María Minella, Mar del Plata.
Tränare: Fernando Gago.
Placering föregående säsong: 13 (sist i Grupp A).
Antal ligaguld: 0.

Nyförvärv: José Devecchi (San Lorenzo), Francisco Cerro (Central Córdoba), Alejandro Aranda (Nueva Chicago), Fabricio Coloccini (San Lorenzo), Martín Cauteruccio (Estudiantes).

Förluster: Rodrigo Contreras, Lucas Di Yorio, Nahuel Yeri, Pablo Becker, Jonathan Schunke.

**

1.
2.
3.
4. 
5. Argentinos Juniors.
6. 
7.
8.
9.
10.
11.
12. 
13.
14.
15. 
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23. Aldosivi.
24.
25.
26.