Spelarbetyg efter segern mot Colombia

Argentina besegrade Colombia under gårdagskvällen och tog sig till finalen av Copa América. Här kommer betygen på spelarnas prestationer.

Ifrån skala 1-10.

Emiliano Martínez. 10.
Kommentar: Stor matchhjälte med sina räddningar i straffläggningen. Var även klockren under matchens gång och stod för flera avgörande parader.

Nahuel Molina. 4.
Kommentar: Hade det jobbigt mot Luis Díaz på högerkanten och blev utbytt efter 45 minuter mot Gonzalo Montiel.

Germán Pezzella. 5.
Kommentar: Hängde inte med Díaz vid kvitteringen och hade lite problem med positionsspelet. Blev varnad i slutskedet av matchen.

Nicolás Otamendi. 6.
Kommentar: Gjorde en ganska bra match och plockade effektivt bort Zapata. Bäst i backlinjen under gårdagen.

Nicolás Tagliafico. 5.
Kommentar: Hade en del problem med Cuadrado under den första halvleken, men återhämtade sig allteftersom. Hade gärna sett att han varit mer aktiv offensivt.

Rodrigo De Paul. 5.
Kommentar: Inledde starkt, men försvann allt mer ju längre matchen fortskred.

Guido Rodríguez. 5.
Kommentar: Fick starta istället för Paredes och hade en väldigt utpräglad defensiv utgångsposition. Pga. att Colombia stundtals pressade ner Argentina hamnade Rodríguez allt längre ner i planen än vad som förmodligen var tänkt på förhand.

Giovani Lo Celso. 6.
Kommentar: Delaktig i upprinnelsen till 1-0-målet. Drog på sig ett tidigt gult kort som hämmade honom en aning i spelet. Tröttnade också markant och blev utbytt under inledningen av den andra halvleken.

Lionel Messi. 8.
Kommentar: Gjorde kanske inte sin bästa match under detta mästerskap, men var ständigt ett hot offensivt. Assisterade till Lautaros ledningsmål 

Lautaro Martínez. 7.
Kommentar: Lautaro stod för en fin insats och gav Argentina ledningen efter 7 minuters spel. Missade sedan ett fantastiskt läge med knappa 20 minuter kvar av matchen som Barrios räddade på mållinjen. Satte sin straff i straffläggningen.

Nicolás González. 6.
Kommentar: Fortsätter att skapa målchanser, men har hittills inte varit förmögen att sätta dit dom. Hade en nick som höll på att gå in i den första halvleken. Blev ut mot Di María.

Gonzalo Montiel. 4.
Kommentar: Hade det ungefär lika jobbigt, med Colombias vänsterkant, som Molina haft under den första halvleken. Slumrade till vid kvitteringsmålet och märkte inte att Luis Díaz stack iväg bakom hans rygg. 

Leandro Paredes. 6.
Kommentar: Kom in istället för Lo Celso och stabiliserade upp mittfältet en aning.

Ángel Di Maria. 7.
Kommentar: Gjorde ett väldigt fint inhopp och var inbladad i oerhört mycket som skedde offensivt. Rundade en utrusande Ospina innan han spelade fram till en fristående Lautaro Martínez som dessvärre missade. Borde ha spelat till sig en startplats i finalen.