Argentina till final efter stor straffdramatik mot Colombia

Argentina tog sig, under gårdagen, till finalen av Copa América efter en dramatisk semifinal mot Colombia.

Hjältar föds ur dramatiska situationer. Diego Maradona vet det, Sergio Goycochea likaså och igår kunde Emiliano Martínez addera sig själv till denna lista. Målvakten var allt och lite till när Argentina tog sig till finalen av sommarens Copa América. Han var ett monster i målet, gjorde en benparad på Cuadrados avslut, stångades med Duván Zapata och räddade tre straffar i straffläggningen. 

Martínez blev hjälten som Argentina behövde under gårdagen. Sanningen var nämligen den att laget inte alls spelade särskilt bra. Man inledde dock matchen lovande, med flera fina kombinationer, och en Messi som flöt fram mellan Colombias försvarare. Det var också lagkaptenen som hittade in med en fin passning till Lautaro Martínez, som med ett distinkt avslut skickade dit ledningsmålet i den sjunde matchminuten.

Men Colombia återhämtade sig och under den andra hälften av den första halvleken skapade man stor oreda för det argentinska landslaget. Cuadrado kom runt på kanten och hittade in med farliga inspel i straffområdet.

Argentina såg ut att reda ut stormen och Scaloni gjorde några väl valda byten under inledningen av den andra halvleken. Men Colombia fortsatte att störa Argentinas backlinjen och med knappa halvtimmen kvar hittade Luis Díaz in med en kvittering.

Matchen böljade sedan fram och tillbaka, där Argentina gick mer för ett segermål än Colombia, men lyckades inte få in bollen. Messi fick en hård smäll mot ankeln, men kunde fortsätta. Tillslut blev det straffar som fick avgöra.

Väl där klev Emiliano Martínez in i hjälterollen, räddade tre av Colombias fem straffar, och skickade Argentina till finalen på Maracanã. Här väntar Brasilien. Argentina har nu chansen att vinna sin första stora titel sedan Copa América-vinsten 1993.