Argentina mot Colombia: Imorgon står en finalplats på spel

Under morgondagen möter Argentina Colombia i den andra semifinalen av sommarens Copa América.

I afton ska först Brasilien och Peru göra upp om den första finalplatsen. Hemmanationen Brasilien tog sig, med nöd och näppe, vidare till semifinal efter en tajt match mot Chile medan Peru överraskade och slog Paraguay efter straffar.

Hur den matchen slutar får vi alltså redo på redan ikväll. Under morgondagen är det dags för Argentinas del att försöka nå den stundande finalen och Scaloni har en rad småskavanker i laget. Dom sju matcher, som spelats under dom senaste veckorna, börjar ta ut sin rätt och spelarna har dessutom långa säsonger bakom sig i Europa. Samma sak gäller såklart även för motståndet Colombia som tog sig hit efter att ha besegrat Uruguay efter straffar.

Under måndagen kommer Cristian Romero att testas på träningen och utifrån detta kommer Scaloni ta ett beslut om mittbacken kan spela eller om förbundskaptenen ska köra vidare på Pezzella och Otamendi. Romero har, som bekant, även missat matcherna mot Bolivia och nu senast Ecuador pga. problemen med sitt ena knä.

I övrigt handlar det om en del trötta ben och hjärnor. Marcos Acuña har fått spela den senaste tiden på vänsterbacksplatsen och gjort det bra. Dock kan han behöva vila och därför öppnar en chans upp för Tagliafico. På den vänstra anfallsplatsen har det varit en hel del roterande under mästerskapets gång och det ser ut att fortsätta på det viset. Nicolás González startade senast, men såg tröttkörd ut i den andra halvleken och blev också utbytt. Får vi se Di María eller Papu Gómez imorgon?

Centralt på mittfältet tyder mycket på att Guido Rodríguez hoppar in på Leandro Paredes plats. Mot Ecuador kom Betis-mittfältaren in i den andra halvleken och stabiliserade upp defensiven. Scaloni verkar gå i tankarna att Colombia kommer anfalla mer än Ecuador gjorde och då kan Rodríguez bli en viktig kugge.

Förmodad startelva för Argentina: Martínez: Molina, Romero/Pezzella, Otamendi, Acuña/Tagliafico: De Paul, Rodríguez, Lo Celso: Messi, Lautaro Martínez, Di María/Papu Gómez.

För motståndet står Colombia som blandat och gett i detta mästerskap. Man var inblandad i en väldigt kontroversiell match mot Brasilien i gruppspelet, som dömdes av den argentinske domaren Néstor Pitana, och som slutade med förlust, 1-2.

Colombia tog sig vidare till semin efter en dramatisk kvartsfinal mot Uruguay. Mötet gick till straffläggning där Colombia satte alla sina straffar och målvakten David Ospina blev stor matchhjälte.

Just Ospina är en motståndare som Messi har haft svårt att göra mål på genom åren med landslaget. På sju möten har den argentinske lagkaptenen ”bara” lyckats göra två mål på Ospina. Det senaste kom i VM-kvalet till mästerskapet i Ryssland 2018.

**

Matchen har avspark under natten mot onsdag, 03:00, svensk tid och kan ses på Viaplay.