Spelarbetyg efter segern mot Ecuador

Argentina besegrade Ecuador med 3-0 under lördagskvällen och avancerade till semifinal. Här kommer betygen på spelarnas prestationer.

Ifrån skala 1-10.

Emiliano Martínez. 7.
Kommentar: Stod för en fin räddning på Enner Valencias distansskott, men i övrigt hade Martínez inte särskilt mycket att göra. Fortsatt stabil i luftspelet då han plockar inlägg som om det inte alls var någon utmaning.

Nahuel Molina. 7.
Kommentar: Går från klarhet till klarhet på högerbacksplatsen och får, med rätta, fortsatt förtroende av Scaloni.

Germán Pezzella. 6.
Kommentar: Hade inte jättemycket att stå i, men tycker ändå att det känns lite svajigt med Pezzella och Otamendi i mittbackslåset. Man kommer inte ifrån att man saknar Cristian Romero.

Nicolás Otamendi. 6.
Kommentar: Gör absolut ingen dålig insats, men precis som med Pezzella är det stabilare när Cristian Romero finns bredvid.

Marcos Acuña. 6.
Kommentar: Hade lite problem med positionsspelet på sin kant och tappade sin gubbe några gånger. När Tagliafico kom in agerade Acuña mer som yttermittfältare vilket han gjorde på ett bra sätt.

Rodrigo De Paul. 8.
Kommentar: Förmodligen De Pauls bästa match i mästerskapet och inte enbart tack vare målet – utan också för hans involvering i det offensiva spelet där han var betydligt mer aktiv igår än under någon annan match i sommarens turnering.

Leandro Paredes. 7.
Kommentar: Stabil insats centralt i banan. Fördelade bollar på ett bra sätt.

Giovani Lo Celso. 7.
Kommentar: Lo Celso gjorde en gedigen match och hittade fram med några fina passningar, under den andra halvleken, innan han blev utbytt mot Di María.

Lionel Messi. 9.
Kommentar: Dubbla assist och ett mål blev facit för Lionel Messi under gårdagen. Ett skapligt facit och anfallaren fortsätter att vara fundamental för Argentinas framfart i mästerskapet.

Lautaro Martínez. 8.
Kommentar: Detta var Lautaro Martínez tveklöst bästa insats i mästerskapet. Mer involverad i offensiven och fick dessutom kröna allt med ett vackert mål i slutskedet.

Nicolás González. 7.
Kommentar: Jag gillar González, men man kommer ändå inte ifrån att han har svårt med målskyttet. Brände ytterligare några klara lägen under gårdagen. Dags för Papu Gómez mot Colombia?

Guido Rodríguez. 7.
Kommentar: Kom in och gav lite välbehövlig stabilitet centralt. Kanske läge att spela honom i semifinalen när det krävs mer tyngd defensivt?

Ángel Di María. 7.
Kommentar: Gav ny energi till laget och bidrog bl.a. med att fixa frisparken som Messi förvaltade till 3-0.

Nicolás Tagliafico.
Kommentar: Kom in för att stänga vänsterkanten. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Sergio Agüero.
Kommentar: Kom in på tilläggstid. Spelade för kort tid för att betygsättas.