Argentina vidare till semifinal i Copa América

Argentina besegrade Ecuador med 3-0 under lördagskvällen och är klara för semifinal i Copa América.

Argentina inledde matchen på ett väldigt bra sätt. Man tog tidigt tag i taktpinnen och satte omgående ett högt tempo. Ecuador försvarade sig visserligen bra, men hade förtvivlat svårt att få tag i bollen och skapa några organiserade anfall.

I mitten av halvleken kom Messi fri med målvakten, efter en horribel bakåtpassning, men avslutet gick dessvärre i stolpen. Istället kom Argentinas ledningsmål i den 40:e matchminuten. En tumultartad situation slutade med att Messi hittade in till De Paul som kunde lägga in bollen i öppet mål.

Argentina fortsatte att dominera spelet, men kunde inte stänga matchen helt förrän i slutskedet. Återigen slarvade Ecuador i försvarsspelet, tappade boll och Lautaro Martínez kunde dunka upp 2-0 i det bortre krysset.

Messi, som spelat fram till dom två inledande målen, fick sedan sätta dit trean på egen hand efter en kaosartad sekvens. Di María hade gått ner i, vad som först såg ut att vara straffområdet, men som efter VAR-granskning ändrades till frispark. Denna dundrade Messi upp i målvaktens vänstra kryss och fastställde slutresultatet till 3-0.

Därmed är Argentina klara för semifinal i Copa América. Där väntar Colombia som under gårdagen besegrade Uruguay efter en dramatisk straffläggning.

Semifinalen spelas på tisdag i Brasília och avsparkstiden är 03:00 (natten mot onsdag), svensk tid.

**

Argentinas startelva under gårdagen: Martínez: Molina, Pezzella, Otamendi, Acuña: De Paul, Paredes, Lo Celso: Messi, Lautaro Martínez, González.