Argentina tar sig an Ecuador i kvartsfinalen

Då var det även dags för Argentina att kliva in i kvartsfinalsspelet när man, under lördagskvällen, tar sig an Ecuador i Goiania.

Efter att ha vunnit sin grupp i storartad stil är det nu skarpt läge för Argentina. Under lördagskvällen ställs man mot Ecuador på Estadio Olímpico i Goiania.

Förbundskaptenen Scaloni har några tveksamheter i laget. Cristian Romero har problem med sitt ena knä, efter en smäll på träningen inför mötet med Bolivia. Mittbacken har vuxit ut till en självklar pjäs i Scalonis startelva, men med en skadekänning, och ett Atalanta som pushar för att deras spelare ska vila, finns det mycket som tyder på att Romero missar kvartsfinalen mot Ecuador.

En annan tveksamhet i laget är om Guido Rodríguez eller Leandro Paredes ska starta på mittfältet tillsammans med De Paul och Lo Celso. Rodríguez har gjort det bra i dom matcherna han fått spela, men Paredes är en favorit hos Scaloni och när det nu är skarpt läge lutar mycket åt att PSG-mittfältaren får förtroendet.

I anfallet är Lionel Messi och Lautaro Martínez självskrivna, men kring den tredje platsen finns det en viss konkurrenssituation som gör att det skulle kunna bli vem som helst av Nicolás González och Papu Gómez.

Den sistnämnda har redan gjort två mål i mästerskapet och är därmed lagets näst bäste målgörare efter Messi. González har visserligen varit väldigt aktiv i dom matcherna han startat, men han har saknat att konkretisera sina chanser i mål.

Förmodad startelva för Argentina: Martínez: Molina, Romero/Pezzella, Otamendi, Acuña: De Paul, Paredes, Lo Celo: Messi, Lautaro Martínez, González/Gómez.

För motståndet står ett Ecuador som kom fyra i sin grupp och som tränas av argentinaren Gustavo Alfaro. Den f.d. Boca-tränaren, och hans manskap, har ännu inte vunnit i sommarens turnering, men kommer ifrån tre raka kryss där man i den senaste matchen gjorde en fin insats mot Brasilien.

Argentina får se upp med Santos Laguna-anfallaren Ayrton Preciado som stått för två mål hittills i mästerskapet. Han lär dela anfall tillsammans med Fenerbahces Enner Valencia och Club Leóns Ángel Mena.

Förmodad startelva för Ecuador: Galíndez: Preciado, Arboleda, Hincapié, Estupiñán: Franco, Méndez, Gruezo: Mena, Valencia, Preciado.

**

Matchen har avspark i afton klockan 03:00, svensk tid, och kan ses på Viaplay.