Pulgas representant efter övergången till Gimnasia: ”Colón ville inte ha kvar honom”

Pulga Rodríguez har lämnat Colón för Gimnasia och hans representant, Roberto San Juan, går hårt åt ledningen i Santa Fe-klubben.

Att Pulga Rodríguez lämnade mästarna Colón, efter den föregående säsongen, är förmodligen transfersommarens största övergång i Argentina. Hans nya klubbadress blev Gimnasia där han redan hunnit med ett antal träningspass.

Nu pratar spelarens representant, Roberto San Juan, för första gången om detaljerna kring övergången och passade dessutom på att slänga iväg en känga till Colóns president, José Vignatti.

”I Colón var det ingen som ville ha kvar Pulga. Dom gjorde ingenting för att behålla honom. Vignatti slängde ut honom, det är sanningen”.

Pulgas kontrakt gick ut i slutet av juni och enligt San Juan gjorde inte klubben någon vidare ansträngning för att behålla spelaren som förmodligen var deras viktigaste pjäs under vårens guldjakt.

”Pulga åkte till Santa Fe, vi väntade på ett anbud, klubben sa till honom att han skulle prata med mig för att ordna kontraktet, men ingen tog kontakt med mig ifrån klubbens sida. Ingen ringde mig för att ordna saken, dom lämnade Pulga till att gå”.

San Juan menade dock att huvudtränaren Eduardo Domínguez uttryckt att han ville behålla hela truppen, inklusive Pulga, och att han ska ha framfört detta till presidenten.

”Vi kände att, ifrån Colóns sida, fanns det ingen intention för att få Pulga till att stanna. Förutom att tränaren pratade med Pulga och mig om att han ville behålla laget. Att han hade framfört det till presidenten och att han inte ville ha några nyförvärv utan bara få behålla Pulga och Burián. Presidenten pratade en dag med Pulga och sa att han skulle prata med mig för att vi skulle ordna ett möte. Men det fanns aldrig något intresse för att han skulle fortsätta”.

Avslutningsvis valde Roberto San Juan att slänga ytterligare en känga mot presidenten Vignatti.

”Colón är en klubb där presidenten bestämmer allt. Där finns ingen styrelse som ger sin åsikt kring saker och ting. Det är helt och hållet en envåldshärskare i Vegnetti, resten är bara där för att sitta på VIP-läktaren och kolla på matcherna”.