Argentina presenterar sin trupp till OS i Tokyo

Argentina och förbundskaptenen Fernando Batista har presenterat sin 22-mannatrupp till OS i Tokyo.

OS i Tokyo kryper allt närmre och under gårdagskvällen släppte förbundskaptenen Fernando Batista sin 22-mannatrupp till mästerskapet. Tidigare var det bestämt att trupperna bara skulle bestå av 18 spelare, men pga. av COVID-19 har man beslutat att utöka dessa till 22. Dock kommer endast 18 spelare finnas med till varje enskild match.

Argentinas trupp innehåller inte särskilt många överraskningar. Den största är förmodligen att Julián Álvarez inte finnas med. River Plates 20-årige anfallare är just nu iväg med seniorlandslaget och spelar Copa América, men har hela tiden varit en spelare som Batista gärna velat ha med till OS. Dock har River sagt nej till ett deltagande. Storklubben ska nämligen, i samma veva, spela åttondelsfinal i Copa Libertadores och eftersom OS inte klassificeras som ett officiellt mästerskap måste klubbarna inte släppa sina spelare om dom inte vill.

En intressant detalj i detta är att andra inhemska klubbar, som också ska spela Copa Libertadores, väljer en annan väg och släpper sina spelare till OS. Det handlar t.ex. om Argentinos Juniors, som släpper Fausto Vera, och Vélez Sarsfield som släpper både Francisco Ortega och Thiago Almada.

Även andra lag i Primera Division väljer att släppa spelare till OS. Lanús har tre spelare med i Pedro De La Vega, Lautaro Morales och Tomás Belmonte. Deras ärkerivaler Banfield har två spelare med i Martín Payero och Agustín Urzi. Även Talleres har en speöare med i målvakten Joaquín Blázquez.

Här är truppen i sin helhet:

Argentina inleder sitt äventyr i OS den 22 juli klockan 12:30, svensk tid, mot Australien. Därefter spelar man den 25 juli mot Egypten – avspark 9:30 och avslutningsvis väntar Spanien den 28 juli klockan 13:00.

Den enda överåriga spelaren i truppen är målvakten Jeremías Ledesma. Den f.d. Rosario Central-målvakten spelar numera i spanska Cádiz och har varit med i samtliga trupper under förberedelserna till dom olympiska spelen.

Det fanns indikationer som pekade på att Lucas Alario skulle finnas med i truppen, men samma skada som höll honom borta ifrån Copa América stoppar även anfallaren ifrån OS i Tokyo.