Träningsmatcher: Boca Juniors besegrade Tucumán två gånger om

I två träningsmatcher under gårdagen vann Boca Juniors dubbla gånger mot Atlético Tucumán.

Förberedelserna inför den kommande säsongen är i full gång och lagen har börjat sitt träningsmatchande. Under gårdagen mötte, bl.a., Boca Juniors Atlético Tucumán i dubbla träningsmatcher och storklubben gick segrande ur båda.

I den första startelvan fanns två nyförvärv med i form av Norberto Briasco och Esteban Rolón. Den förstnämnda tog plats centralt i anfallet medan Rolón spelade på mittfältet tillsammans med Cristian Medina och Agustín Almendra. Dessutom fanns återigen Marcelo Weigandt med på högerbacksplatsen efter utlåningen till Gimnasia.

Bocas startelva: Rossi: Weigandt, Izquierdoz, Rojo, Sández: Medina, Rolón, Almendra: Pavón, Briasco, Villa.

Boca Juniors var tämligen överlägsna i den första matchen och vann med 3-0. Sebastián Villa var ett konstant hot på vänsterkanten och Pavón visade upp ett spel som påminde om hans glansdagar i början av tiden för Boca Juniors.

Norberto Briasco var otroligt rörlig och kom vid flera tillfällen fri med målvakten varpå vid ett av dessa ögonblick slutade det med att bollen hamnade i mål. Övriga två mål gjordes av Villa och Pavón.

Det tredje nyförvärvet Nicolás Orsini stod över gårdagens träningsmatcher pga. att han fått en känning i en muskel. Boca vann, som sagt, även den andra matchen. Denna med 2-0 efter mål av Jorman Campuzano och Diego González.

Bocas elva i match nummer två: García: Mancuso, López, Zambrano, Barco: Campuzano, Varela, González: Maroni, Vázquez, Obando.

Att Jorman Campuzano stod för ett av målen var på något sätt ett statement i sig. Mittfältaren uttryckte för några dagar sedan att han ville lämna Boca Juniors för att vända hem till Colombia och Atlético Nacional pga. personliga problem.

Riquelme svarade att Campuzano har många år kvar på kontraktet och verkade inte ge särskilt mycket för mittfältarens förklaring att han har personliga problem inom familjen.

”Campuzano har många år kvar på kontraktet. Vet ni alla personliga problem som jag har? Jag har också sånna och hade under hela min spelarkarriär”.

Colombianen har fått mindre och mindre speltid den senaste tiden då Russo valt att satsa på flera ungdomar istället – bl.a. Medina och Varela –  som gjort det väldigt bra. Därför testades Campuzano lite mer till höger under gårdagen, i tremannamittfältet, istället för centralt. Kanske kan han få en nytändning på denna position?

Tucumán då? Ja dom hade stora problem i båda träningsmatcherna och Omar De Felippe har en hel del att fundera över inför den kommande säsongen.

**

Även Independiente och Godoy Cruz träningsspelade under gårdagen. I den första matchen vann Independiente med 4-0 efter dubbla mål av Silvio Romero samt ett av såväl Alan Velasco som Fabricio Bustos.