Argentina avfärdade Bolivia i den sista gruppspelsmatchen

Argentina vann den sista gruppspelsmatchen, i sommarens Copa América, mot Bolivia med 4-1.

Det blev inte mycket till match mellan Argentina och Bolivia under gårdagskvällen i Cuiabá. Scalonis lag var övermäktiga sina motståndare och vann tillslut med 4-1.

Förbundskaptenen roterade i startelvan där samtliga ordinarie spelare fick vila, bortsett ifrån Lionel Messi. Lagkaptenen gjorde istället två av målen och spelade fram till det tredje, av Papu Gómez, redan under den första halvleken.

Bolivia hade inte mycket att sätta emot utan såg, i det närmaste, uppgivna ut redan ifrån avspark. Den f.d. Boca-målvakten, Carlos Lampe, fick göra många räddningar och det är sällan man ser en målvakt ha så mycket att stå i som han hade under måndagskvällen.

Argentinas startelva: Armani: Montiel, Pezzella, Martínez, Acuña: Palacios, Rodríguez: Correa, Messi, Gómez: Agüero.

Argentina gjorde en väldigt fin match, spelade sig till målchanser och för en gångs skull lyckades man också döda matchen tidigt när man hade ett kraftfullt spelövertag.

Det var såklart också ett plus i kanten att Lautaro Martínez kom in i den andra halvleken och fick sätta dit ett mål. Det kändes, säkerligen, oerhört skönt för honom med tanke på den kämpiga inledning som han haft på turneringen.

Argentina vinner därmed sin grupp före Uruguay, Paraguay, Chile och Bolivia. I åttondelsfinalen väntar nu Ecuador som kom fyra i den andra gruppen. Den matchen spelas på lördag.