Javier Zanetti: ”Jag tror vi har en stor möjlighet att vinna Copa América”

Den f.d. landslagsspelaren, Javier Zanetti, tror att Argentina har stora chanser att få lyfta pokalen i sommarens Copa América.

Javier Zanetti har spelat många Copa Américas själv som spelare, men aldrig vunnit någon titel. När han nu ser på årets upplaga tycker den f.d. Inter-stjärnan sig se ett potentiellt mästarlag.

”I denna Copa América tror jag att vi har en stor möjlighet att vinna. Jag tycker mig se ett sammansvetsat lag och det ger mig förhoppningar. Dom senaste åren har vi saknat den där lilla turen. Den Copan som vi förlorade, när Brasilien kvitterade genom Adriano och sedan vann på straffar, svider mest”.

Argentina har faktiskt inte vunnit någon Copa América-turnering sedan 1993. Zanetti ser gärna att denna förbannelse bryts i sommar.

”Förhoppningsvis går det vägen för Messi och att vi vinner denna Copa América. Det hade varit en enorm glädje för honom och alla argentinare”.

Zanetti, som är vicepresident i Inter, pratade även litegrann om Lautaro Martínez som haft det lite småjobbigt i landslaget under den senaste tiden.

”En del säger att det saknas mål ifrån hans sida, men det finns ett enormt arbete som Lautaro lägger ner på planen och som generera bra saker för hela laget. Lautaro är bekväm med att spela på två positioner, som central anfallare eller på någon av kanterna. Han har en intelligens och rörelse som gör att han kan lösa dom flesta situationer”.