Argentina avslutar gruppspelet mot Bolivia

Gruppspelet i Copa América har nått fram till den avslutande omgången. På måndagskvällen tar Argentina sig an Bolivia i Cuiabá.

Då var det dags att stänga gruppspelet för Argentinas del, i sommarens Copa América, när Bolivia väntar under måndagskvällen. Argentina är redan klara för kvartsfinal, men har nu möjlighet att slipa på några detaljer och vila spelare som sett slitna ut.

Lionel Scaloni väntas rotera runt en hel del i startelvan och det är egentligen bara Messi som inte vilas. Lagkaptenen är så pass fundamental för Scalonis landslag att han ogärna lämnar storstjärnan utanför. Dessutom är Messi själv, säkerligen, sugen på att gå upp som ensam ledare i antalet gjorda landskamper för Argentina.

Såhär sa förbundskaptenen om Messis roll i landslaget inför dagens möte med Bolivia.

”Det finns bara en spelare i detta landslag som är given, alla andra får slåss för sin plats, och vi vet alla vem det handlar om”.

I övrigt verkar det som att förbundskaptenen hoppas på att Agüero kan trumma igång lite bättre ifall han får mer speltid i benen och ger dessutom lite utrymme för spelare som Lisandro Martínez och Angel Correa vars speltid varit knaper hittills i turneringen.

Förmodad startelva för Argentina: Armani: Montiel, Pezzella, Martínez, Acuña: Rodríguez, Palacios: Gómez, Messi, Correa: Agüero.

För motståndet står Bolivia som inte alls gjort någon bra turnering. Laget ligger sist i gruppen, med noll inspelade poäng, och har inga chanser att ta sig vidare med en omgång kvar att spela.

Förmodad startelva för Bolivia: Lampe: Villarroel, Jusino, Quinteros, Fernández: Saavedra, Justiniano, Vaca: Arce, Martins, Chura.

**

Kvällens match har avspark klockan 02:00, svensk tid, och kan ses på Viaplay.