Stökigt i Chacarita Juniors – spelare och ledare mordhotade

Det är stökigt runt Chacarita Juniors just nu. Resultaten går emot laget och under gårdagen hängde banderoller, med mordhot riktade till såväl spelare som ledare och klubbledning, på deras träningsanläggning.

Det går trögt just nu för Chacarita Juniors i Primera Nacional. Laget placerar sig, i skrivande stund, på en tolfteplats i zon 1 och även om man bara har fem poäng upp till en kvalplats är den rådande formen inget att skriva hem om.

I förra omgången förlorade man mot Quilmes med 3-1 efter en bedrövlig försvarsinsats och innan dess fick man bara 2-2 mot Agropecuario.

Dom usla resultaten har nu lett till ett ökat missnöje bland klubbens supportrar, varav en falang tog det hela ett steg för långt. När spelarna anlände till träningsanläggningen under gårdagen möttes man av flera banderoller med hotfulla meddelanden.

På den ena banderollen kunde man läsa; ”Spelare, på söndag ska ni döda eller dödas”. Chacarita Juniors förbereder sig just nu inför söndagens derby med serietvåan Tigre och man hade säkerligen önskat en annan typ av uppladdning.

Banderoller med hotfulla budskap hängde vid Chacaritas träningsplan under gårdagen.

Mötet med Tigre är en historiskt laddad derbymatch och trots att matchen kommer spelas utan publik, pga. Corona, väntas en stor polisinsats ta plats runt Chacaritas hemmaplan.

Söndagens matcher i Primera Nacional:
16:00. Guillermo Brown – Barracas Central.
18:10. Chacarita Juniors – Tigre.
19:00. San Telmo – Ferro.
19:00. Villa Dalminé – Tristán Suárez.
20:00. Almagro – All Boys.
20:00. Atlético Rafaela – Independiente Rivadavia.
20:00. Santamarina – Club Güemes.