Nueva Chicago byter tränare: ”Ber supportrarna om tålamod”

Efter återkommande bedrövliga resultat har Nueva Chicago bestämt sig för att byta tränare och det är en gammal bekant som stiger in på posten.

Det har gått två decennier sedan han senast stod vid Nueva Chicagos bänk och ledde laget han älskar. Sedan dess har Walter Marchesi hunnit med att träna, bl.a. San Miguel och Villa Dalminé. Den gode Marchesi har också varit arbetslös under flera år och har då försörjt sig med att grilla hamburgare  i området där han bor.

Han kommer till en förening som ligger sist i sin zon och som enbart tagit sex poäng på tolv omgångar. Lägg därtill att man bara vunnit en enda match den här säsongen i Primera Nacional.

Fram tills nu har laget letts av Ezequiel Giaccaglia, men efter att resultaten inte förbättrats och pga. såväl internt – som externt missnöje med tränaren väljer Nueva Chicago nu att göra ett byte. Under torsdagen presenterades Marchesi som ny tränare och såhär lyder hans första tankar om uppdraget.

”Vi måste göra ett seriöst arbete med Nueva Chicago och jag ber supportrarna om tålamod. Förhoppningsvis har vi möjligheterna och beslutsamheten för att nå dit vi vill. Vi måste samla oss dessa dagar, framförallt känslomässigt. Vi kommer att vara ett handlingskraftigt lag, med allt vad det innebär. Vi måste jobba med det känslomässiga och med vad det innebär att representera Chicago”.

Tränaren själv menar att det är oerhört jobbigt att se sitt lag ligga i botten av tabellen.

”Det är jobbigt att se oss ligga sist. Vi kommer att försöka hitta det mest passande för oss här och nu. Dom spelarna som visar extra mycket mod kommer säkerligen att ha en extra fördel framöver”.

Härnäst väntar Quilmes för Nueva Chicago och det kommer onekligen att bli en utmaning som heter duga. Nu börjar åtminstone något nytt med en ny tränare på plats. Kan Marchesi lyfta sitt Chicago?