Joaquín Laso presenterad för Independiente: ”Ser mycket fram emot detta”

Efter månader av sökande har tillslut Independiente hittat en ny mittback till sitt lag. Joaquín Laso ifrån Rosario Central har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till slutet av 2022.

Julio Falcioni har velat få in lite höjd till sitt lag ända sedan han kom till klubben. Independiente har nämligen den lägsta genomsnittlängden i hela serien och har också haft problem med att försvara sig på defenisiva fasta. Nu har man åtminstone fått in en pusselbit till detta bygge.

Joaquín Laso ansluter ifrån Kily González och hans Rosario Central. Mittbacken, som mäter 1,85 cm, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till slutet av 2022.

”Jag är väldigt glad och ser mycket fram emot detta, precis som man alltid gör när man kommer till en ny klubb. Min målsättning är att göra saker och ting så bra som möjligt. Falcioni känner mig sedan tidigare, åtminstone utefter vad han berättat, då han försökt värva mig tidigare till andra klubbar. Idag gavs denna möjlighet och vi skrev snabbt på avtalet och därmed blev det hela av”.

Laso kommer ifrån en väldigt fin säsong med Rosario Central där han tillhört en av lagets bästa spelare – detta trots att klubben inte gick särskilt bra i ligaspelet. Däremot tog man sig vidare i Copa Sudamericana, i vilken även hans nya klubb Independiente fortfarande är kvar i.

”Jag har alltid följt Independientes matcher eftersom jag har vänner i laget. Falcionis lag är alltid svåra att möta och samtidigt försöka såra. Men som med allting inom fotbollen behöver man också lite tur”.