Argentina vann över Paraguay – klara för kvartsfinal

Argentina tog sin andra raka seger i Copa América, under måndagskvällen, när Paraguay besegrades med 1-0.

Scalonis landslag är klara för kvartsfinal i årets Copa América efter att ha besegrat Paraguay med 1-0 i Brasília. Matchens enda mål tillkom efter att Ángel Di María slagit en utsökt passning till Papu Gómez som, i sin tur, kunde raka in ledningsmålet efter tio minuters spel.

För målskytten själv var det oerhört efterlängtat att äntligen få starta en landskamp då han, fram tills igår, inte fått göra det under Scalonis tid som förbundskapten.

”Jag har väntat väldigt mycket på detta och känner mig oerhört glad över främst segern. Jag har haft ett enormt tålamod och väntat på denna möjlighet”.

Angående Di Marías passning menade Papu Gómez att den egentligen, i sig själv, förtjänade målet.

”Assisten var bättre än avslutet. Jag lämnades ensam med målvakten och behövde bara trycka dit med foten”.

Argentina var väldigt dominanta under den första halvleken. Precis som i tidigare matcher, under sommarens turnering, kom man ut väldigt starkt redan ifrån början och satte omgående tonen på tillställningen.

Efter pausen mattades dock trycket av och Paraguay tilläts att äta sig in i matchen igen. Detta har också varit en röd tråd genom Argentinas prestationer den här sommaren – att man tappat initiativet ju längre matcherna fortskridit. Samtidigt är det svårt att vara allt för kritisk när landslaget nu tagit sju poäng på tre omgångar och säkrat vidare avancemang till kvartsfinal. 

Dock bör det poängteras att detta är en aspekt som behöver förbättras om man ska gå långt i mästerskapet. Mot svårare motstånd, läs Brasilien, kommer man förmodligen inte komma undan med att spela bra i enbart 60 minuter. Då blir man, med största sannolikhet, skoningslöst straffade.

Gårdagens match slutade 1-0 till Argentina. Man hade faktiskt ytterligare en boll i mål, men detta dömdes bort för offside då domarna i VAR-rummet ansåg att Messi påverkat målvakten genom att stå milimetrar offside och i skottlinjen. Personligen tvivlar jag på att Messi hade någon som helst inverkan på Antony Silvas möjlighet att rädda det skottet. Men VAR är som VAR är – väldigt ologiskt.

Nu väntar en avslutande gruppspelsmatch för Argentina mot Bolivia där jag misstänker att Scaloni kommer att rotera kraftigt och vila flera tongivande spelare. Däribland Lionel Messi.