Läget i Talleres: Federico Navarro stannar ett tag till och Franco Troyansky är på ingång

Talleres har, precis som dom flesta andra lagen i Argentina, inlett sin försäsong och detta i ett kylslaget Córdoba. Här är statusen kring truppen och läget med Medinas lag.

Häromdagen snöade det faktiskt i Córdoba. Argentinas näst största stad hade inte fått snö sedan juli 2007, men 14 år senare kom det alltså tillslut. Spelarna i Talleres vaknade därmed inte bara upp till en ny försäsong utan också ett tätt snötäcke. 

Talleres största uppgift, efter den föregående säsongen, har varit att säkra tränare Alexander Medinas fortsättning i klubben. Det gjorde man ganska snabbt efter att presidenten Fassi satte sig ner med tränaren och samtalade en stund i Uruguay. 

Därefter har arbetet kring att förstärka truppen intensifierats och det namnet som, återigen, kommit upp till ytan är Franco Troyansky. Anfallaren var nära Talleres redan i vintras, men valde då istället att gå till San Lorenzo. Detta låneavtal har nu brutits och spelaren har återvänt till Unión. 

Här kommer Talleres återigen in i bilden och man sägs vara överens med Santa Fe-klubben om ett låneavtal med en köpoption inskrivet. Tiden i San Lorenzo blev inte alls lyckad för Troyanskys del, vilket delvis berodde på att laget som helhet inte spelade särskilt bra.

Utöver denna potentiella värvning är det ganska tyst runt Talleres vad det gäller nyförvärv. Det finns vissa indikationer på att man visat intresse för Racings Matías Rojas, som är en bit ifrån Pizzis startelva och därför eventuellt kan vara intresserad av en flytt. Men än så länge ligger affären enbart på ryktesnivå. 

Vad det gäller förlängningar med spelare har Talleres säkrat att Federico Navarro kommer att stanna i klubben till åtminstone året ut. Den 21-årige mittfältaren har varit en av föreningens bästa spelare den senaste tiden och är otroligt viktig för Medinas lagbygge. Just därför har tränat krävt att Navarro ska fortsätta åtminstone året ut, vilket mittfältaren nu är med på. Med detta sagt är det högst troligt att han därefter säljs då intresset för honom är stort. Det ska finnas intressenter i såväl Belgien som Italien och MLS. 

Det finns såklart även intresse för andra spelare i Talleres. Boca Juniors ska ha frågat om ytterbacken Enzo Díaz och hans status för en övergång. Carlos Auzqui har lånekontrakt ifrån River Plate till slutet av året, men den argentinska storklubben har mottagit ett bud ifrån en klubb i Förenade Arabemiraten och skulle inte tacka nej till lite pengar in på kontot. Dock kommer man i sådana fall bli tvingade till att betala Talleres för att man avslutar lånet i förtid. 

Träningsmatcherna börjar snart rulla och förberedelserna inför den kommande säsongen är i full gång. Talleres siktar på att gå långt i såväl ligaspelet som Copa Argentina.