Två bortfall i Argentina inför mötet med Paraguay

Argentina tar sig an Paraguay under måndagskvällen i den tredje gruppspelsmatchen av sommarens Copa América. Till denna match saknar Scaloni två viktiga spelare.

Segern mot Uruguay, i fredags, gläds man fortfarande över hemma i Argentina. Dessa tre poäng gav ett visst mått av lugn inför dom avslutande två gruppspelsmatcherna. Imorgon väntar Paraguay i Brasília och till denna match saknar Scaloni två viktiga pjäser.

Det rörs sig om Giovani Lo Celso och Nicolás González som båda ådragit sig mindre skavanker. I Lo Celsos fall handlar det om en inflammerad ankel och mittfältaren kommer därför att vilas imorgon. Vad det gäller González, som häromdagen blev klar för Fiorentina, ska det var en överansträngd muskel som spökar. Inga allvarliga skador, men tillräckligt för att man ska ställa över båda till morgondagens match mot Paraguay.

Dom hetaste ersättarna till Lo Celso på mittfältet – och González på kanten är Paredes och Palacios centralt samt Di María, Agüero eller Joaquin Correa på kanten. Ska jag ge mig på två gissningar faller dessa på Paredes och Di María. Den sistnämnda har gjort två bra inhopp mot Chile samt Uruguay och har gjort sig förtjänt av att få chansen ifrån start.

Vidare finns det en del funderingar kring ytterbacksplatserna. Såväl Molina som Acuña stod för bättre insatser senaste, mot Uruguay, än vad Montiel och Tagliafico gjorde mot Chile. Samtidigt har det inte gått särskilt många dagar sedan den senaste matchen och det kan vara att Scaloni vill rotera igen på dessa platser.

Lautaro Martínez var en spelare som jag eventuellt trodde att Scaloni skulle kunna tänka sig att rotera bort i morgondagen match mot Paraguay. Anfallaren har inte alls fått det att stämma på sistone i landslaget och skulle kanske må bra av lite vila. Dock tror jag att Lautaro får fortsatt förtroende eftersom förbundskaptenen nog inte vill byta för många spelare i startelvan.

Förmodad startelva för Argentina: Martínez: Montiel, Romero, Otamendi, Acuña: De Paul, Guido Rodríguez, Paredes: Messi, Lautaro Martínez, Di María.

För motståndet står Paraguay som hittills spelat en match, i sommarens turnering, och vunnit denna mot Bolivia med 3-1. I det mötet hamnade det paraguayanska landslaget visserligen i underläge, men kom igen efter att bl.a. San Lorenzo-anfallaren, Ángel Romero, gjort två mål.

Förbundskaptenen Eduardo Berizzo förväntas inte gör särskilt många förändringar, jämfört med den senaste matchen, utan kör vidare, på det stora hela, med samma spelare som sist.

Förmodad startelva för Paraguay: Silva: Espínola, Gómez, Alonso, Arzamendi: Gamarra, Villasanti, Piris Da Motta: Ángel Romero, Ávalos, Almirón.

Där finns en hel del kopplingar till Argentina i det paraguayanska landslaget. Ángel Romero är redan nämn – som spelar i San Lorenzo precis som brodern Óscar. Förbundskaptenen Berizzo är argentinare och har tidigare tränat bl.a. Estudiantes.

Dessutom har vi Argentinos Juniors-anfallaren Gabriel Ávalos och Miguel Almirón i laget. Där den sistnämnda visserligen spelar i Newcastle numera, men har en historia med Lanús för några år sedan.

**

Matchen har avspark, natten mot tisdag, klockan 02:00 och spelas på Estádio Nacional i huvudstaden Brasília.