Färska slantar in på kontot – går Boca Juniors för Roger Martínez nu?

Med pengar som trillat in ifrån försäljningarna av Nicolás Capaldo och Esteban Andrada verkar storklubben nu gå all-in på den colombianske anfallaren.

Esteban Andrada har lämnat för mexikanska Monterrey och Nicolás Capaldo har sagt adjö för att ansluta sig till den österriske klubben Red Bull Salzburg. Därmed har över 10,000,000 dollar ramlat in på Bocas konto. Pengar man nu ämnar använda för att värva ett tungt anfallsnamn.

Boca Juniors har, som bekant, tappat mycket i anfallsväg den här sommaren och behöver förstärka. Två anfallare har redan kommit in i Nicolás Orsini (Lanús) och Norberto Briasco (Huracán), men nu ser alltså ytterligare en anfallare vara på ingång.

Bocas mål har hela tiden varit att plocka in ett tungt anfallsnamn och den spelare som ständigt har nämnts i dessa diskussioner är colombianen Roger Martínez. Anfallaren spelar just nu i mexikanska América och har en prislapp på sig på 10,000,000 dollar – något den argentinska storklubben inte är villiga att betala.

Målet är därför att förhandla ner priset en aning för att sedan kunna räkna med colombianens signatur till den kommande säsongen. Med nya friska slantar in på kontot ökar chansen att detta kan bli verklighet.

Román Riquelme ska redan ha varit i samtal med spelaren. Enligt Martínez agent uppskattade anfallaren samtalet ifrån Riquelme, men vidhöll att det fortfarande krävs en hel del för att affären ska gå i lås.

”Vi vet om intresset ifrån Boca och Román pratade direkt med Roger. Båda hoppas kunna samköra ett projekt tillsammans någon gång, ännu har dock ingen av klubbarna pratat med mig. För honom (Martínez reds.anm.) var det stort att Román ville prata med honom, men samtidigt finns det en verklighet och ett kontrakt med América. Angeående Europa är Roger tydlig om att det är en dröm att återvända dit, samtidig är en flytt till Boca Juniors en fantastisk möjlighet”.

Det återstår att se ifall Roger Martínez blir den sista pusselbiten i Boca Juniors anfallslinje till den kommande säsongen. Med nya slantar tillgängliga är det mer troligt än tidigare.