Spelarbetyg efter segern mot Uruguay

Argentina besegrade Uruguay under fredagskvällen med 1-0. Här kommer betygen på spelarnas prestationer.

Ifrån skala 1-10.

Emiliano Martínez. 7.
Kommentar: Trygg och stabil i sitt agerande även om Martínez inte hade särskilt mycket att stå i under gårdagen.

Nahuel Molina. 7.
Kommentar: Fick spela istället för Gonzalo Montiel och gjorde, på det hela taget, en fin match. Bra i presspelet och var dessutom nära att göra mål, men Muslera stod för en fin räddning.

Cristian Romero. 7.
Kommentar: Tillbaka i backlinjen igen efter sin skadefrånvaro och gjorde det bra. Känns som att hela backlinjen får en annan trygghet med Romero i laget. Ganska otroligt med tanke på att mittbacken gjorde sin blott tredje landskamp under gårdagen.

Nicolás Otamendi. 6,5.
Kommentar: Ryckte upp sig ordentligt jämfört med mötet med Chile. Har hittills funkat bättre ihop med Romero än Martínez Quarta.

Marcos Acuña. 7.
Kommentar: Gjorde en stabil insats och stundtals kändes det som att Nicolás González blev bättre av Acuñas blotta närvaro.

Rodrigo De Paul. 7.
Kommentar: Gjorde en bättre match, än mot Chile, och distribuerade bollen på ett bra sätt. Jag saknar dock fortfarande mer närvaro offensivt.

Guido Rodríguez. 8.
Kommentar: Kom in i startelvan istället för Leandro Paredes och blev direkt målskytt efter tretton minuters spel. Gjorde en riktigt fin insats och visade på ett tydligt sätt att han inte följde med till Brasilien för att enbart värma upp bänken.

Guido Rodríguez firar sitt mål mot Uruguay.

Giovani Lo Celso. 6.
Kommentar: Gjorde absolut ingen dålig match, men tröttnade ganska fort och blev utbytt mot Palacios. Innan dess gjorde Lo Celso dock en fullt godkänd insats med flera fina passningar offensivt.

Lionel Messi. 9.
Kommentar: Jag tycker faktiskt att Messi var bättre igår än mot Chile. Detta trots att han inte hamnade i målprotokollet under gårdagen. Löpte konstant och hittade in med fina instick till sina lagkamrater. En av Messis bättre insatser i landslaget dom senaste åren.

Lautaro Martínez. 5.
Kommentar: Det går trögt för Martínez just nu. Hade det kämpigt mot Chile och igår var inte mycket bättre. Får vila mot Paraguay?

Nicolás González. 8.
Kommentar: Gjorde återigen en fin insats ifrån sin kant och störde Uruguays försvar med sina djupledslöpningar. Ryktades om att han kanske skulle få stå över gårdagens match, men fick välförtjänt nytt förtroende av Scaloni.

Exequiel Palacios. 6.
Kommentar: Gav en hjälpande hand till Guido Rodríguez, på mittfältet, och gjorde det bra.

Joaquin Correa. 5.
Kommentar: Fick en lite för defensiv uppgift och försvann ur matchen tämligen omgående.

Ángel Di María. 7.
Kommentar: Stod återigen för ett fint inhopp och det lutar åt att Di María får starta mot Paraguay då Scaloni säkert tänker rotera igen. Blåste nytt liv i det argentinska laget när han kom in under gårdagens match.

Germán Pezzella.
Kommentar: Spelade för kort tid för att hinna med något nämnvärt.