Argentina besegrade Uruguay i Brasília

Argentina stod för en fin insats mot Uruguay under fredagskvällen, vann med 1-0 och klättrade upp i toppen av sin grupp.

Scalonis landslag hade begett sig till Brasiliens huvudstad Brasília för mötet med Uruguay under fredagskvällen. Förbundskaptenen gjorde fyra förändringar i startelvan jämfört med senast mot Chile.

Molina och Acuña tog hand om ytterbacksplatserna istället för Montiel och Tagliafico. Guido Rodríguez kom in på mittfältet istället för Paredes och Cristian Romero var återigen på plats i mittbacklåset tillsammans med Otamendi.

Argentinas startelva: Martínez: Molina, Romero, Otamendi, Acuña: De Paul, Rodríguez, Lo Celso: Messi, Lautaro Martínez, González.

Argentinas första 25 minuter var ruskigt bra. Presspelet satt till perfektion, Messi briljerade och efter tretton minuter kom också ledningsmålet.

Ett perfekt slaget inlägg ifrån vänsterkanten, ifrån Messi, hittade pannan på Guido Rodríguez som dök upp på bortre stolpen och nickade in 1-0. Överlag gjorde Argentina en väldigt bra första halvlek, men där det enda minuset var att man inte lyckades döda matchen.

Under matchens sista 45 minuter jämnades spelet ut en aning, Argentina gav över initiativet till Uruguay, men utan att dom kunde ta tillvara på det. Faktum är att Uruguay nästan inte skapade en enda vettig målchans under hela matchen. Cavani och Suárez plockades ner effektivt av Otamendi och Romero som båda stod för gedigna insatser.

Efter två omgångar toppar Argentina gruppen på lika många poäng som Chile. Härnäst väntar Paraguay på måndag – även denna match kommer att spelas i Brasília.