Argentina mot Uruguay: Tungviktsmöte i Brasília

Argentina möter Uruguay under fredagskvällen i den andra gruppspelsomgången av sommarens Copa América.

Argentina drabbar samman med Uruguay under fredagskvällen i Brasília. Landslaget anlände till Brasilien under gårdagen och förberedelserna är i full gång inför kvällens möte.

Argentina kommer ifrån en oavgjort match mot Chile i premiären, där man var det klart bättre laget, men inte lyckades att få med sig samtliga poäng. Nu väntar ett Uruguay som gör sin första match i turneringen.

Scaloni väntas bara göra en förändring i startelvan jämfört med senast. Det handlar om Cristian Romero som kommer in centralt i försvaret istället för Lucas Martínez Quarta. Romero fick stå över premiären pga. en skada som han ådrog sig i VM-kvalet mot Colombia, men är alltså tillbaka igen.

Förmodad startelva för Argentina: Martínez: Montiel, Romero, Otamendi, Tagliafico: De Paul, Paredes, Lo Celso: Messi, Lautaro Martínez, González.

Scaloni kommenterade själv startelva såhär:

”Startelvan är nästan klar. Jag kommer inte att ge den till er nu, men den kommer att vara lik den som var mot Chile. Med några modifikationer – en eller två. Tänker även på att vi ska spela igen på måndag och serien av matcher blir komplicerat, mot två svåra motståndare och därför måste vi förhålla oss till detta”.

Förbundskaptenen ser fram emot kvällens match, men vet samtidigt att det kommer bli tufft.

”Vi har en stor respekt för Uruguay, för deras historia, tränare och spelare. Jag har alltid följt deras fotboll och känner många i landet. Vi anser att dom är ett av dom bästa landslagen i världen. Det är en match som alla vill se på och spela. Det kommer att bli svårt, precis som alla matcher har varit mellan Uruguay och Argentina. Det är sant att Uruguay skiljer sig en aning mot dom andra lagen. Man har två centralanfallare av yppersta världsklass, ett centralt mittfält som har hög kvalité och ett försvar som hela världen känner till. Det är uppenbart att det är ett bra landslag, inte bara med sydamerikanska mått mätt, utan även internationellt”.

Även Uruguays förbundskapten, Óscar Tabárez, anser att kvällens match kommer att bli svår.

”Vi kommer att möta ett väldigt kvalificerat motstånd, som spelar bra och mot Chile såg man hur ofta dom tog sig till farliga målchanser, men lyckades inte att sätta dit alla. Men dom har en Messi som är en mästare på att pressa på offensiv planhalva, hålla bollen i rörelse och förflytta densamma”.

Förmodad startelva för Uruguay: Muslera: Cáceres, Giménez, Godin, Viña: Nández, Valverde, Bentancur, De la Cruz: Cavani, Suárez.

**

Matchen har avspark i afton klockan 02:00, svensk tid, och kan ses på Viaplay.