Onsdagen i Primera Nacional: Topplagen tappade poäng

Ny onsdag och därmed nya matcher i Primera Nacional. Topplagen imponerade inte alls och fick stora problem.

Primera Nacional rullade igång sin tolfte omgång under onsdagen med tre stycken matcher. Dom två inledande drabbningarna involverade topplag, vilka inte alls kom upp i den nivå som vi är vana vid.

Först ut var mötet mellan Atlanta och Quilmes i Buenos Aires. Hemmalaget förlorade, överraskande nog, i den förra omgången mot Agropecuario och inkasserade därmed sin första förlust för säsongen. Under gårdagen fick man nya problem mot Quilmes.

Det ska sägas att Atlanta var det bättre laget under majoriteten av matchen, men hade svårt att få till den avgörande passning. Quilmes var visserligen inte ofarliga dom heller, men känslan var att dom kände sig ganska bekväma med att ligga på kontring och avvakta. Matchen slutade mållöst och faktum är att Quilmes hade en fantastisk chans på tilläggstid där bollen smet precis förbi en framstormande anfallare som hade, mer eller mindre, öppet mål.

Därmed tappade Atlanta möjligheten att gå upp i serieledning och på dom två senaste matcherna, efter uppehållet, har man gått såväl segerlösa som mållösa.

Desto fler mål bjöds vi på i mötet mellan CA Mitre och Tigre, strax efter klockan tio på kvällen. Hemmalaget rivstartade matchen med att ta ledningen redan i den första spelminuten genom Juan Alessandroni. Mitre ökade sedan på till 2-0 genom Arnaldo González efter tretton minuter på en feldömd straff. Tigres mittback, Francisco Oliver, tog bollen med handen utanför straffområdet och inte innanför.

Tigre jobbade sig tillbaka markant och fick också till en välförtjänt reducering genom Francisco González som dundrade på med ett elegant långskott upp i ena krysset. Mitre återtog initiativet i början av den andra halvleken och tog tillbaka sin tvåmålsledning när Ezequiel Cerica skickade upp en boll i nättaket till 3-1.

Tigre hade, genom hela matchen, otroligt svårt att kontrollera Mitres rörliga anfallare och fick betala ett högt pris för detta. Den paraguayanska anfallaren, Pablo Javier Palacios Alvarenga, fixade 4-1 för hemmalaget med dryga tio minuter kvar på klockan och stängde defintivt matchen. Tigre lyckades visserligen reducera ytterligare en gång genom inhopparen Tomás Fernández, men närmare än så kom man inte.

Tack vare att Atlanta också tappade poäng bibehåller Tigre sin förstaplats i gruppen. Om än enbart på bättre målskillnad.

Onsdagens sista match spelades i Tucumán mellan San Martín och Estudiantes Rio Cuarto. Det blev en kylslagen och regnig tillställning där hemmalaget drog det längsta strået. Marcelo Estigarribia blev stor matchhjälte med sina dubbla mål och skickade upp San Martín de Tucumán på en kvalplats till Primera Division.

**
Onsdagens i siffror:
Atlanta – Quilmes. 0-0.
CA Mitre – Tigre. 4-2.
San Martín de Tucumán – Estudiantes Rio Cuarto. 2-1.

Ikväll väntar en hel drös med matcher ifrån klockan 19:00 och framåt.