Newell’s nye huvudtränare på plats: ”Har kravet på mig att bygga vidare på klubbens stolta historia”

Under tisdagen höll Newell’s Old Boys nye tränare, Fernando Gamboa, en presskonferens där han beskrev sina känslor över att vara tillbaka i Rosarioklubben.

Fernando Gamboa är ny huvudtränare i Newell’s Old Boys. Den 50-årige tränare har en historia i föreningen sen tidigare då det var i Newell’s som han, dels debuterade som spelare 1988, men också som tränare 20 år senare.

Under gårdagen gjorde Gamboa sin första träning – och presskonferens sedan han återigen blivit ny huvudtränare för Newell’s Old Boys.

”Jag visste att vid något tillfälle skulle jag återvända och nu har det blivit så. Jag är oerhört tacksam gentemot Lucas Bernardi (klubbens manager), hela styrelsen och alla människor runt omkring klubben för detta”.

Han hade onekligen ett imponerande hårsvall som spelare, Fernando Gamboa.

Den senaste klubben som Gamboa ledde var Club Nacional i Paraguay, men sedan 2019 har han varit utan jobb. Nu ser han fram emot utmaningen att ta Newell’s Old Boys till nästa nivå.

”Jag har kravet på mig att försöka fortsätta att bygga vidare på denna stolta historia som klubben har. Jag vill att mitt lag ska vara aggressivt och vinna bollen högt upp i planen. Ett kompakt lag där nästan samtliga spelare ska befinna sig på offensiv planhalva när vi attackerar. Om vi skulle tappa bollen ska vi vara snabba på att återerövra den”.

Fernando Gamboa har en tuff uppgift framför sig. Newell’s Old Boys har nämligen inte alls varit i närheten av sina glansdagar under dom senaste säsongerna. Truppen är väldigt ålderstigen och man har fått se hur några av sina mest lovande talanger gått till inhemska konkurrenter. En krävande uppgift väntar, minst sagt.