Lisandro López återvänder till Racing Club

Allt pekar på att Lisandro López återvänder för en tredje sejour i sitt älskade Racing.

Lisandro López lämnade Racing Club i slutet av fjolåret efter att inte ha känt sig mentalt hundraprocentig för att fortsätta i storklubben. Istället lämnade veteranen för spel i Atlanta United i MLS.

Tiden i USA blev dock varken långvarig eller särskilt lyckad. Efter att López pappa plötsligt gick bort valde klubben och anfallaren, i samförstånd, att bryta kontraktet i förtid.

Efter detta har López gått i funderingarna kring att lägga skorna på hyllan, men verkar nu alltså ha blivit övertygad av Racing om att göra en sista vända i storklubben. Kontraktet sägs skrivas på 1 år där båda parterna kan bryta avtalet efter sex månader.

Klubbens manager, Rubén Capria, bekräftar mer eller mindre Lisandro López återkomst.

”Hans ankomst är oerhört värdefull och det är en enorm glädje över att han återigen är en del av laget med allt som det betyder. Inte bara på planen, men också utanför. Det känns svårt att säga välkommen till en person som Lisandro som redan är hemmastadd här, som är en del av klubbens historia och ikon i föreningen. Han är en spelare som, fysiskt, defintivt är redo för att konkurrera om en plats i laget”.

Samtidigt sägs Racing även vara nära att förnya kontraktet med en annan veteran i chilenaren Marcelo Díaz. Mittfältaren har tidigare kopplats ihop med en återkomst till Universidad de Chile och har ett kontrakt som går ut i slutet av denna månaden. Dock ska Díaz själv vara mest sugen på att fortsätta i Racing ett tag till.