Spelarbetyg efter krysset mot Chile

Argentina spelade 1-1 mot Chile i premiären av Copa América under gårdagskvällen. Här kommer betygen på dom argentinska spelarnas prestationer.

Betygskala ifrån 1-10.

Emiliano Martínez. 7.
Kommentar: Gjorde en stabil insats överlag. Räddade straffen ifrån Vidal, men dessvärre kunde Vargas nicka in returen. Hade i övrigt inte särskilt mycket att stå i.

Gonzalo Montiel. 4.
Kommentar: Var ganska lite involverad i det offensiva spelet, vilket man annars brukar vara bortskämd med när han spelar i River Plate. Hade en del problem i positionsspelet och kom fel in i flera situationer. Kan bättre.

Nicolás Otamendi. 3.
Kommentar: Känns ständigt som en säkerhetsrisk med sina stötbrytningar. Var precis som hela försvaret ute på vift vid straffsituationen.

Lucas Martínez Quarta. 4.
Kommentar: Hade också en hel del problem sett till hur få klara målchanser som Chile egentligen producerade. Tycker ändå att han var snäppet bättre, eller mindre dålig, än Otamendi.

Nicolás Tagliafico. 3.
Kommentar: Orsakde straffen och kom in fel vid ett flertal tillfällen. Kan betydligt bättre.

Giovani Lo Celso. 6.
Kommentar: Deltar ofta på ett bra sätt offensivt med sin instick och öppnande passningar. Slog en fantastisk passning till Nicolás González som anfallaren dessvärre missade.

Leandro Paredes. 5.
Kommentar: Hade lite svårt att komma till sin rätt. Gjorde ingen dålig match, men var stundtals på tok för osynlig. Blev utbytt efter 67 minuter när Palacios kom in.

Rodrigo De Paul. 5.
Kommentar: Vann en hel del boll centralt i banan och var en bra avlastningsspelare. Kanske hade önskat att De Paul varit lite mer aktiv i det offensiva spelet.

Lionel Messi. 8.
Kommentar: Tveklöst bäst på plan i Argentina. Gjorde ledningsmålet med en perfekt slagen frispark och det mesta som skedde offensivt gick, som vanligt, genom Messi.

Lautaro Martínez. 4.
Kommentar: Sprang mycket och försökte vara aktiv offensivt, men hade inte en av sina bästa matcher. Brände ett riktigt fint läge.

Nicolás González. 6.
Kommentar: Väldigt aktiv offensivt med sina diagonallöpningar och frenetiska spelstil. Borde förmodligen gjort mål på någon av sina chanser, vilket drar ner betyget en aning.

Inhoppare:

Ángel Di María. 5.
Kommentar: Ganska piggt inhopp av Di María som tog sig runt på sin kant ett flertal gånger. Har dock en oförklarlig tendens till att slå bort, tillsynes, väldigt enkla bollar.

Exequiel Palacios. 5.
Kommentar: Ersatte Paredes och gjorde det på ett lovande sätt.

Sergio Agüero.
Kommentar: Spelade för kort tid för att hinna uträtta något nämnvärt.

Joaquin Correa.
Kommentar: Spelade för kort tid för att hinna uträtta något nämnvärt, men stod åtminstone för en fin löpning, längs kanten, som kunde blivit farlig i slutskedet av matchen.

Nahuel Molina.
Kommentar: Spelade för kort tid för att hinna uträtta något nämnvärt.