Argentina kryssade mot Chile i premiären av Copa América

Argentina debuterade i årets Copa América under måndagen. Det blev en oavgjord historia mot Chile.

Rio de Janeiro smällde upp portarna för mötet mellan Argentina och Chile under måndagskvällen. Premiären av Copa América, för dom bägge lagen, blev en tajt, fysisk och jämn tillställning.

Argentina hade komandot under inledningen av matchen, rullade runt bollen inom laget och försökte hitta Messi i bra lägen. Chile å sin sida låg djupare i planen och bevakade händelserna under den första halvleken.

Efter dryga halvtimmen var Pulgar allt för brysk i närkamperna och Argentina fick en frispark en bit utanför straffområdet. Fram steg Lionel Messi och med en perfekt skruv seglade bollen över muren och upp i Bravos vänstra kryss. Ett makalöst vackert mål som förtjänade en jublande – och fullsatt läktare.

Argentina fortsatte att skapa chanser medan Chile hade svårare att komma till farliga lägen. Men sen kom en märklig situation där Tagliafico lyckades kapa Vidal strax innanför straffområdesgränsen och efter en lång VAR-kontroll pekade domaren på straffpunkten.

Samme Vidal stegade fram för att slå straffen, men Martínez, i Argentinas mål, var med på noterna och kunde rädda den. Dock inte bättre än att Eduardo Vargas kunde nicka in returen. Argentinarna skrek på hands, men någon sådan gick inte att finna.

Resten av matchen blev jämnare i spelet där Chile plötsligt fick mer kontroll på bollinnehavet än man haft tidigare under matchen. Vidal borde förmodligen ha blivit utvisad då han stod på ett gult kort och gick in på tok för bryskt mot Otamendi.

Scaloni försökte förändra matchbilden med några byten, men Argentina fick inte hål på Chile ytterligare en gång. Matchen slutade oavgjort och någonstans tror jag ändå att båda lagen kan känna sig hyfsat nöjda med resultatet.

**

Argentina – Chile. 1-1.
Mål: 1-0, Messi (33), Vargas (57).

Argentinas startelva: Martínez: Montiel, Otamendi, Martínez Quarta, Tagliafico: De Paul, Lo Celso, Paredes: Messi, Lautaro Martínez, González.

Byten: Di María (67, Lo Celso), Palacios (67, Paredes), Agüero (80, Lautaro Martínez), Joaquin Correa (80, Nicolás González), Molina (85, Montiel).