Såhär startar Argentina ikväll

Lionel Scalonis landslag drabbar samman med Chile klockan elva i afton, svensk tid. Såhär ställer Argentina upp i premiären.

Om mindre än tre timmar ska Argentina spela premiären i sommarens Copa América. För motståndet står Chile och även om Lionel Scaloni inte bekräftade startelvan vid gårdagens presskonferensen är det ändå ganska klart vilka som kommer att få börja.

Såhär sa förbundskaptenen kring elvan:

”Det är nästan klart vilka som ska spela. Det kommer inte att bli många förändringar jämfört med senast”.

Med tanke på detta kan vi slå fast att stommen kommer vara densamma som mot Colombia, men två förändringar lär åtminstone göras.

Vad det gäller dessa ändringar handlar det dels om Cristian Romero, som utgår i mittförsvaret då han ådrog sig en lättare sträckning mot Colombia, och är ännu inte redo för spel. Den andra förändringen handlar om Tagliafico som lär kliva in till vänster i försvaret och därmed ta Acuñas plats.

Förmodad startelva för Argentina: Martínez: Montiel, Martínez Quarta, Otamendi, Tagliafico: De Paul, Lo Celso, Paredes: Messi, Lautaro Martínez, González.

Agüero fortsätter att börja på bänken då han inte riktigt är i slag för att starta just nu. Faktum är att Nicolás González gjorde en fin match mot Colombia och det ska till att Agüero gör något exceptionellt på träningarna för att peta Stuttgart-anfallaren framöver.

**

Chile saknar en av sina största stjärnor i Alexis Sánchez, då han är skadad, medan Vidal är tillbaka efter att ha varit sjuk i COVID-19.

Förmodad startelva för Chile: Bravo: Isla, Medel, Sierralta, Mena: Pulgar: Pinares, Vidal, Aránguiz, Meneses: Vargas.

**

Avspark är, som sagt, i afton klockan 23:00 – svensk tid och matchen visas på viaplay.