Messi redo för sommarens Copa América: ”Vi ser fram emot mästerskapet”

Imorgon spelar Argentina sin premiär i sommarens Copa América mot Chile. Det blir onekligen en annan typ av turnering än vad spelarna är vana vid.

Efter många turer, fram och tillbaka, kommer Copa América att dra igång under söndagskvällen. Öppningsmatchen spelas mellan Brasilien och ett hårt Coronadrabbat Venezuela i Brasilia.

För Argentinas del spelas premiären under måndagen mot Chile i Rio de Janeiro. Det har gått 28 år sedan Argentina senast vann en Copa América-titel och Lionel Messi kan se, frustrerande, tillbaka på flera mästerskap då landslaget fallit på målsnöret. Nu väntar en ny möjlighet för världsstjärnan och hans Argentina att få lyfta den åtråvärda pokalen.

”Hela truppen ser oerhört mycket fram emot mästerskapet. Det är en speciell Copa eftersom det inte kommer att vara några åskådare. Men trots allt känner jag personligen en enorm förväntan kring att återigen få vara med i ett mästerskap”.

Lionel Messi poängterade också att det var viktigt att samtliga inblandade drar åt samma håll, inte bara spelare och ledare, utan också supportrar och journalister. Något som inte varit en självklarhet under tidigare mästerskap.

”När vi känt oss attackerade har vi inte heller velat bjuda in till något. Men nu känns det annorlunda igen. Det är sant att vi har många unga och nya spelare vilket också gör att saker och ting kan städas bort – att vi börjar om ifrån noll igen. Landslaget är allt och då måste alla dra åt samma håll för att lyckas nå upp till den maximala nivån, där det maximala är att vinna VM-guld och Copa América. Detta är ett arbete som vi alla måste göra; supportrar och journalister måste också följa efter”.

Messi menar nämligen att i flera mästerskap, där landslaget gått långt, har folk bara varit fokuserade på att man skulle vinna turneringarna och inte uppskattatat själva resan mot pokalen.

”Som lag njöt vi väldigt mycket av dessa resor. Det var extraordinära upplevelser för oss alla. Sen är vi såklart dom första som velat vinna allting, vi har varit nära, men det har varit detaljer som gjort att vi inte nått hela vägen”.

Det återstår att se ifall sommarens Copa América blir en vändpunkt för det argentinska landslaget. Ett helt fotbollsland som onekligen törstar efter en stor framgång.