De La Vega drömmer om OS i Tokyo: ”Hade varit fantastisk”

Pedro De La Vega drömmer om att få komma med i sommarens trupp till OS i Tokyo.

U23-landslaget är hemkomna till Argentina igen efter lägret i Marbella där man besegrade såväl Danmark som Saudiarabien.
Vid hemkomsten intervjuades Lanús yttermittfältare, Pedro De La Vega, kring hans känslor om lägret och det stundande OS-slutspelet i Tokyo.

”Många av grabbarna känner jag redan sedan tiden med U20-landslaget, medan andra har jag inte stött på eftersom jag inte varit med i U23 tidigare. Om jag skulle komma med till OS hade det varit en dröm som går i uppfyllelse. Det skulle vara det mest fantastiska som skett om jag kom med. Jag har tittat på det sedan jag var liten och att få vara här och ha möjligheten att komma med i truppen är fantastiskt”.

Pedro De La Vega var en av dom mer framträdande spelarna under dom båda träningsmatcherna i Marbella. I den avslutande matchen mot Saudiarabien hamnade han dessutom i målprotokollet när Argentina vann med 2-0.

20-åringens framfart i Lanús och ungdomslandslagen har gjort att europeiska klubbar börjat intressera sig för mittfältaren. Under mötet med Saudiarabien ska Fiorentina tränare, Gennaro Gattuso, ha funnits på plats för att studera De La Vega i detalj. Just Fiorentina nämns som en av intressenterna medan Norwich City, som nyligen sålde Emiliano Buendía till Aston Villa, också ska vara intresserade.

Efter träningslägret i Marbella är nu U23-landslaget stationerade på träningsanläggning i Ezeiza, utanför Buenos Aires, där även seniorlandslaget befinner sig och kommer att ha sin bas under Copa América. Dock har dom båda trupperna inte stött ihop med varandra eftersom seniortruppen befinner sig i sin egna ”bubbla” för att minimera smittorisken. De La Vega har inte sett skymten av några spelare, men menar att spelarna i U23-landslaget kommer att följa lagets framfart i Copa América.

”Det får en att vilja stanna här, det är en dröm för vilken spelare som helst. Men vi har inte stött ihop med någon av seniorspelarna. Dom är i sin bubbla. Nu ska vi heja fram dom”.