Nicolás Orsini klar för Boca: ”Väldigt glad över att vara här”

Nicolás Orsini är klar för Boca Juniors. Under fredagskvällen bekräftade storklubben att man köper loss anfallaren ifrån Lanús.

Boca Juniors har haft ett enormt stort bortfall, vad det gäller offensiva pjäser, under dom senaste veckorna. Carlos Tevez, Mauro Zárate och Franco Soldano har alla lämnat föreningen och därför har storklubben gett sig ut på jakt efter nya spelare.

Under fredagskvällen bekräftade Boca Juniors att man köper loss Nicolás Orsini ifrån Lanús för 1,700,000 dollar. Kontraktet sträcker sig till slutet av 2021 och anfallarens första ord som Boca-spelare levererades på gårdagens presskonferens.

”Jag är väldigt glad över att vara här som Boca-spelare. Jag är väl medveten om att fotboll är en lagsport och att ingen kan vinna matcher på egen hand. Detta kommer jag att försöka hjälpa laget med”.

Orsini fortsatte med att beskriva sig själv som fotbollsspelare och vilka som är hans främsta styrkor.

”Jag är en kraftfull anfallare som är van vid att bidra mycket med min fysik. Jag tror att jag kan bidra med intressanta saker till laget, när vi sedan har lärt känna varandra mer och om det finns en möjlighet att vinna en plats i startelvan, då kommer jag att vara tillgänglig för tränaren att placera mig på den plats han tycker jag passar bäst in på och ge mitt yttersta till laget”.

Det finns en anekdot om när Orsini var liten och blonderade håret som Martín Palermo hade det. Men anfallaren själv vill inte jämföra sig med Boca-ikonen Palermo.

”Jag respektera alla stora spelare som spelat i denna klubb, men jag tänker försöka forma min egen resa. Förhoppningsvis kan föreningen göra mig bättre och jag utveckla mig själv så att det genererar mycket glädje för klubben”.

Slutligen konstaterade Orsini att han ser fram emot utmaningen som nu ligger framför honom.

”Antingen kommer det att gå bra för mig, eller så gör det inte det. Hursomhelst känner jag mig förberedd för denna utmaning”.

I Lanús gjorde den 26-årige anfallaren 13 mål på 59 matcher och totalt sett står Nicolás Orsini noterad för 33 mål på 169 seniormatcher i karriären.