Fredagen i Primera Nacional: Brian Fernández sköt tre poäng till Ferro

Under fredagen spelades dom sista matcherna i omgång 11 av Primera Nacional. Tre 1-0-segrar och en mållös tillställning blev slutresultatet. 

Omgång 11 slutfördes under gårdagen i Primera Nacional. Det blev några riktigt underhållande matcher, medans kring vissa fanns det inte särskilt mycket att skriva hem om. 

Först ut var mötet mellan Ferro Carril Oeste och Brown Adrogue i Buenos Aires. Hemmalaget dominerade mycket av det som skedde nere på planen och hade förmodligen tagit ledningen tidigare om det inte varit för målvakten Martín Omar Rios som storspelade i Browns mål.

Den f.d. Colón-anfallaren, Brian Fernández, testade Rios gång på gång och tillslut fick han utdelning. Efter dryga timmen spelad rann anfallaren igenom och skickade dit matchens enda mål. Fernández var matchens klart bästa spelare och visade att han håller betydligt högre nivå – med all respekt – än Primera Nacional. Anfallaren har en ganska turbulent karriär bakom sig där personliga problem, utanför planen, ständigt har varit närvarande. 

Tack vare gårdagens seger klättrar Ferro upp på en femteplats i sin zon, precis bakom kvalplatserna, och har lika många poäng som såväl trean All Boys som fyra Gimnasia Jujuy.  

Almagro var snäppet bättre än sina motståndare San Telmo, när lagen drabbade samman i huvudstaden under fredagskvällen. Almagro vann med 1-0 efter att Nicolás Servetto gjort matchens enda mål i den första halvleken. Båda lagen huserar på den nedre halvan av tabellen och det finns inte särskilt mycket som tyder på att något av lagen ska blanda sig i toppstriden framöver. 

All Boys och Barracas Central spelade en mållös tillställning i Buenos Aires under gårdagen. Det var faktiskt en av dom mer sömniga matcherna i den här omgången. Inget av lagen lyckades skapa någonting nämnvärt framåt utan det mesta fastnade i ett frustrerande ställningskrig. 

Kvällens sista match höll på att gå exakt samma öde till mötes. Matchen mellan Temperley och Nueva Chicago hade nämligen kunnat få den mest pigga människan till att somna. Att Chicago har en bedrövlig säsong, i år igen, är knappast någon nyhet och deras sex poäng på elva omgångar är onekligen ett bedrövligt facit. 

Gårdagens möte med Temperley såg ut att gå mot ett mållöst resultat när plötsligt Facundo Pumpido ändrade på saker och ting. I den 54:e minuten gjorde anfallaren matchens enda mål och gav Temperley ett litet skutt uppåt i tabellen. 

**

Fredagen i siffror:
Ferro – Brown Adrogue. 1-0.
Almagro – San Telmo. 1-0.
All Boys – Barracas Central. 0-0.
Temperley – Nueva Chicago. 1-0.