Argentinas slutgiltiga trupp till Copa América – dessa lämnas utanför

Argentinas förbundskapt, Lionel Scaloni, har nu presenterat sin slutgiltiga trupp till Copa América.

Copa América kryper allt närmare och Argentinas förbundskapten, Lionel Scaloni, har nu presenterat sin slutgiltiga trupp till mästerskapet. Fem spelare har försvunnit ifrån VM-kvaltruppen som innehöll 33 spelare.

Juan Foyt, Emiliano Buendía, José Palomino, Lucas Ocampos och Julián Álvarez lämnas utanför truppen. Därmed tar Scaloni med fyra målvakter till mästerskapet i Brasilien. En stor anledning till detta är såklart att läget är långtifrån hundraprocentigt med Franco Armani. Än så länge uppvisar målvakten fortfarande ett positivt Coronatest vilket gör att han inte kan spela match oavsett om han är smittbärande eller inte.

Att Emiliano Buendía och José Palomino lämnas utanför truppen är knappast någon skräll. Båda två var mest med i VM-kvaltruppen för att se och lära. När det gäller Juan Foyt och Lucas Ocampos är det annorlunda.

Båda två startade så sent som mot Chile för en vecka sedan och har varit frekventa i Scalonis trupper dom senaste åren. Men båda två stod för tveksamma insatser mot Chile varpå Ocampos petades helt ur truppen mot Colombia.

Foyt fick däremot hoppa in i den andra halvleken och var en av orsakerna till att Colombia kvitterade i slutskedet av matchen. Med detta i åtanken är det inte svårt att förstå varför Foyt petades. Däremot kan jag tycka det är en aning märkligt att Ocampos lämnas utanför. Han har varit framträdande under Scalonis tid som förbundskapten och det känns lite tungt att bli petad ur truppen baserat på en misslyckad match. Samtidigt har Argentina många alternativ på Ocampos positioner.

Lucas Alario är med i truppen trots att han fortfarande dras med en skada. Här kan jag tycka att Scaloni skulle satsat på Julián Álvarez istället. Den 20-årige anfallaren är i väldigt fin form och hade säkerligen vuxit av att få vara med i en mästerskapstrupp.

Här är Argentinas trupp till sommarens Copa América:

Tillägg: Under dagen släppte Argentina truppen via sina officiella kanaler och då var inte Alario med, men likväl Álvarez. I övrigt samma trupp som CONMEBOL la ut igår – mao den här ovan.