San Lorenzos tränarjakt går in i slutskedet – blir det Montero eller Guede?

San Lorenzos tränarjakt rullar vidare. I skrivande stund står det mellan två huvudkandidater i Paolo Montero och Pablo Guede.

Det återstår bara några enstaka dagar innan San Lorenzo ska dra igång sin försäsongsträning, inför den kommande säsongen, och ännu är ingen ny huvudtränare på plats. Diego Dabove valde, som bekant, att självmant lämna storklubben i våras efter en dyster säsong med idel svaga resultat.

Sedan en vecka tillbaka har San Lorenzo haft en ny manager på plats i Mauro Cetto och hans huvuduppgift har varit att hitta en ny huvudtränare till klubben. Enligt uppgifter i Argentina står det just nu mellan två kandidater – Paolo Montero och Pablo Guede. Den senare ska vara huvudspåret, men en lösning kring Guedes namnteckning sägs inte vara helt enkel.

Som dom flesta säkert minns tränade Guede San Lorenzo för 5 år sedan och ledde laget till final i ligaspelet mot Lanús. En match som man dessvärre förlorade med 4-0. Sedan tiden i San Lorenzo har den 46-årige Guede tränat Colo-Colo i Chile, Al-Ahli i Saudiarabien samt Monarcas Morelia och Club Tijuana i Mexiko.

Pablo Guede har tidigare tränat San Lorenzo.

Dock verkar inte en återkomst till San Lorenzo vara helt enkel att genomföra. Guede ska för en kort tid sedan ha uttryckligen sagt att han uppskattade San Lorenzos intresse, men att tidpunkten inte var läglig för en återkomst just nu. Trots detta bekräftar klubbens tillfällige president, Horacio Arreceygor, att man nu gett Guede fram tills idag att svara på kontraktsförslaget ifrån San Lorenzo.

Skulle inte Guede nappa på detta blir San Lorenzos nye tränare, mest troligt, Paolo Montero. Den f.d. Juventus-spelaren har tränat klubbar i Argentina tidigare – bl.a. Colón och Rosario Central – och har ett gediget CV som ska tilltala storklubben. Närmast kommer han ifrån att ha lett Serie C-laget Sambenedettese i Italien.

Paolo Montero – tidigare i bl.a. Rosario Central – sägs vara en av huvudkandidaterna till jobbet som San Lorenzos nye tränare.

Vem som blir San Lorenzos nye tränare lär bli officiellt inom dom närmsta dagarna och förhoppningsvis kan denne få fart på storklubben igen, som gått knackigt dom senaste säsongerna.