Onsdagen i Primera Nacional: Målsnålt, men Tristán Suárez vann

Under onsdagen återstartades den argentinska andradivisionen med flera matcher i Primera Nacional. Här är en kortare summering av vad som skedde.

Som ni alla vet är Primera Division färdigspelad för den här säsongen och kommer igång igen först under slutet av juli/början av augusti. Därför kommer vi, här på enkoppmate, att bevaka dom lägre divisionerna lite extra under sommaren. Det är, trots allt, några väldigt intressanta ligor med många klassiska lag.

Igår bjöds vi på lite av varje, även om det bestående intrycket var att det blev en väldigt målsnål afton. Först ut var mötet mellan Tristán Suárez och Guillermo Brown i Ezeiza utanför Buenos Aires. Båda lagen befinner sig en bra bit ifrån toppen och stod på 8 poäng vardera inför gårdagens drabbning.

Det blev en svängig match där Tristán Suárez hade dom hetaste målchanserna i den första halvleken och tog också ledningen efter 21 minuters spel. Guillermo Ferracuti tog bollen med handen, i eget straffområde, vilket renderade i att domaren pekade på straffpunkten. Fram klev Ezequiel Melillo och rullade in ledningsmålet för hemmalaget. Han firade målet med att hylla sin dotter.

Annars var det en match som präglades av väldigt mycket kamp där flera av spelarna gick in onödigt hårt i närkamperna. En av dessa situationer renderade i att Guillermo Browns Tobias Albarracin fick syna det röda kortet under inledningen av den andra halvleken.

Trots att Guillermo Brown pressade på för en kvittering lyckades Tristán Suárez att hålla undan och vann tillslut matchen med 1-0. Därmed tar laget ett litet skutt uppåt i tabellen och placerar sig just nu på en 15:e plats i sin zon. Detta var Tristán Suárez första seger på sex matcher och den tredjde denna säsong för Anibal Biggeris manskap.

I samma zon drabbade, lite senare, serieledarna Club Güemes samman med Villa Dalminé i en match som innehöll många målsituationer, men dessvärre inga mål. Güemes brände en straff i början av den andra halvleken och var det laget som öste på mest framåt.

Trots det oavgjorda resultatet behöll ändå Güemes sin förstaplats i zonen tack vare att tvåan Independiente Rivadavia, även dom, spelade en mållös historia. I deras fall mot Instituto.

I kvällens sista match möttes Gimnasia Mendoza och San Martín de Tucumán i Mendoza. Även denna match slutade 0-0. Hemmalaget hade chansen att passera Atlanta i toppen av tabellen, men tog den alltså inte. Faktum är att Tucumán var det spelmässigt bästa laget och hade flera fina chanser till att ta ledningen. I takt med att matchen fortlöpte ebbade dock båda lagens attacker ut och tillslut blev det en ganska avslagen historia som renderade i delad pott.

**

Onsdagen i siffror:
Tristán Suárez – Guillermo Brown. 1-0.
Instituto – Independiente Rivadavia. 0-0.
Club Güemes – Villa Dalminé. 0-0.
Gimnasia Mendoza – San Martín de Tucumán. 0-0.

**

Ikväll spelas omgången vidare och vi bjuds på 8 matcher ifrån Primera Nacional med start klockan 19:00.

19:00. Gimnasia Jujuy – Atlético Rafaela.
20:00. Deportivo Riestra – Belgrano. 
20:00. Deportivo Maipú – Chacarita Juniors.
20:00. Deportivo Morón – San Martín S.J.
20:00. Santamarina – Defensores de Belgrano.
23:00. Estudiantes Rio Cuarto – Almirante Brown.
23:00. Tigre – CA Estudiantes.
01:00. Agropecuario – Atlético Atlanta.