Argentina tappade segern mot Colombia i slutskedet

Det som inleddes på ett lovande sätt för Argentinas del slutade i moll. Colombia hämtade upp ett 0-2-underläge till oavgjort och kvitteringen kom i matchens sista minut.

Argentina inledde gårdagens match på bästa möjliga sätt. Innan matchen ens var tio minuter gammal hade laget gått upp till en 2-0-ledning efter mål av Cristian Romero och Leandro Paredes.

Argentina spelade riktigt bra och Colombia såg skärrade ut. Efter dryga halvtimmen skadade sig Argentinas målvakt, Emiliano Martínez, och blev istället ersatt av Agustín Marchesín.

Under den andra halvleken började matchen, så sakteligen, att gå emot Argentina redan ifrån avspark. Luis Muriel reducerade efter sex minuter ifrån straffpunkten, efter att Otamendi varit onödigt brysk, och Colombia andades plötsligt ny luft. 

Messi hade varit ganska osynlig under den första halvleken, men steppade upp efter pausen och efter knappa timmen testade han Ospina med en stenhård frispark. Colombias målvakt gjorde en fin räddning och höll kvar hemmalaget i matchen. Sett över hela matchen var förmodligen Ospina Colombias bäste spelare.

Messi hann testa målvakten ytterligare några gånger under halvlekens gång innan klockan rullade in på tilläggstid. Då plötsligt bestämde sig Argentinas högerback, Juan Foyt, för att avancera centralt i planen och blev av med bollen. Colombias anfall avslutades med ett inlägg som nådde Miguel Borja i mitten som vann en höjdduell med just nämnda Foyt. 2-2 och Argentina tappade därmed återigen en ledning i VM-kvalet till oavgjort.

Det bestående intrycket var dock att Argentina gjorde en spelmässigt väldigt bra match, men att försvarsspelet återigen blev direkt avgörande. Juan Foyt har verkligen inte haft någon vidare vecka och lär inte ha mycket att sätta emot Montiel i konkurrensen om högerbacksplats framöver.

Vad det gäller Otamendi tycker jag inte heller att han håller en tillfredsställande nivå utan man borde nog ha tagit tillfället i akt att spela in Lisandro Martínez eller Martínez Quarta, som inte ens fanns med på bänken i gårdagens match, bredvid Romero i mittbackslåset.

Nu är VM-kvalmatcherna över för den här gången och närmast väntar Copa América för Argentinas del där öppningsmatchen är på måndag, klockan 23:00, mot Chile.